DS Automobiles, Elektrikli Araçlar İçin Tarih Verdi

DS Automobiles, Elektrikli Araçlar İçin Tarih Verdi

DS Automobiles 224 yılında tüm ürün gamını elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyor.

DS Automobiles, 2024’de tüm model ailesinin yüzde 100 elektrikli araçlardan oluşacağını paylaştı.

2014 yılında yapılan ilk lansmandan bu yana, elektrifikasyon stratejisini kjendisine merkez edinen Fransız otomotiv devi DS Automobiles, bu stratejisi ile birlikte Formula E’ye katılan ilk premium üretici olarak kayıtlara geçti.

Yüzde 100 elektrikli araçların yarışında elde ettiği tecrübeleri, sürdürülebilir mobiliteye yönelik geliştirdiği araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklemek adına kullanmaya devam eden şirket, elektrikli araç planlarını da paylaştı.

2024 Yılında Tamamen Elektriklenecek

DS Automobiles, 2024’de tüm model ailesinin yüzde 100 elektriklilerden oluşacağını ifade ederek bu doğrultuda geliştirdiği elektrikli modelleri ile geleceğin teknolojilerini de bugünden sunacak.

DS PERFORMANCE Direktörü Thomas Chevaucher, yüzde 100 elektrikli modelin teknolojisini göstererek "Amacımız, Formula E'de edindiğimiz deneyimi ve uluslararası unvanlarımızla kazandığımız uzmanlığı, yarının yüksek performanslı elektrikli otomobilini öngören bir projeye uygulamak.

Bu, bileşenlerin davranışlarını analiz etmek ve gelecekteki üretime yönelik olarak geliştirmek için kullanacağımız bir laboratuvardır. Bu uygulamayla amacımız aynı zamanda maliyetleri düşürmek, üretimlerini kolaylaştırmak ve üretim modellerindeki uygulamaları keşfetmek için çözümler bulmaktır. E-TENSE serisinin gelecek nesilleri bu geliştirmelerden yararlanacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Elektrikli dönüşümün performanstan ödün vermeden olabileceğinin en önemli sembollerinden birisi olan DS E-TENSE PERFORMANCE, önde 250 kW arkada ise 350 kW güç üreten iki elektrik motoruyla destekliyor.

Baktığımız zaman 815 bg güç üretebilen ve tekerleklerde 8.000 Nm tork değerini aktarabilen bu iki motor doğrudan Formula E için dizayn edilen DS PERFORMANCE geliştirmeleri arasında yer alıyor.

Advertisement