Taşıt Kredilerinde Yeni Dönem Başlıyor

Taşıt Kredilerinde Yeni Dönem Başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından taşıt kredilerinde düzenlemeye gidildi. Vade oranı 48 aya yükseltilirken araç kredilerinde artış yaşandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Otomotiv kredilerinde limitin artırıldığını paylaştı.

Son zamanlarda otomotiv sektöründe fiyatların artması sonrası sektörde yaşanan düşüş sebebi ile taşıt kredilerine ilişkin düzenleme yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) 120 bin TL olan kredi limitini 400 bin TL’ye çıkardığını ifade etti. Vade sayısı ise 48 aya çıkarıldı.

Kredi Yönetmeliğinin 12/A maddesinin ikinci fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen, taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranının, nihai fatura değeri 400 bin lira ve altında olan taşıtlar için yüzde 70'i aşamamasına karar verildi.

Nihai fatura değeri 400 bin liradan 800 bin liraya kadar olan taşıtlar için yüzde 50'yi aşamamasına, nihai fatura değeri 800 bin liranın üzerinde olup 1 milyon 200 bin lirayı geçmeyen taşıtlar için yüzde 30'u aşamamasına, nihai fatura değeri 1 milyon 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar olan taşıtlar için yüzde 20'yi aşamamasına karar verildi. Nihai fatura değeri 2 milyon liranın üzerinde olan taşıtlar için oran yüzde sıfır olarak belirlendi.