Doğru Motor Yağı Nasıl Kullanılır?

Doğru Motor Yağı Nasıl Kullanılır?

Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, doğru motor yağı seçme konusunda tüketicilere tavsiyeler sundu.

Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, doğru motor yağı seçme konusunda tüketicilere tavsiyeler sundu.

Şirketten tarafından yapılan açıklamad, Stellantis Türkiye Parça ve Servisler’in konusunda uzman yetkilileri, bir diğer önemli noktanın ise araç üreticilerinin o otomobil için önerdiği performansa ve onaya sahip yağların kullanılması olduğunu ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motor yağı seçimi konusunda aracın motoruna uygun doğru viskozitede yağ seçimi yapmanın en kritik noktaların başında yer aldığını dile getiren yetkililer, motoru aşınmadan korumak ve daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için motor yağı ve filtresinin değişiminin 15 bin ila 20 bin km aralığında ya da yılda bir kez olması gerektiğini de ifade etti.

Stellantis Türkiye markalarından Peugeot, Citroen ve Opel yetkili servislerinde tüm 5 yaş ve üzeri tüm araç modellerine avantajlı motor yağı değişimi kampanyası sunuluyor.

Stellantis Türkiye Parça ve Servisler, doğru motor yağı seçimi konusunda tüketicilere tavsiyeler veriyor. Aracın motoruna uygun doğru viskozitede yağ seçimi yapmanın en kritik noktaların başında yer aldığını da ifade edelim.

Stellantismarkalarının bu motor gamında bulunan daha küçük ve daha verimli olan günümüz motorlarının, atmosferik bir motora göre daha yüksek basınçla çalıştığını da ifade edelim. Bu durumun da ciddi miktarda sürtünmeye yol açtığını, bu sebeple periyodik olarak motor yağı değişiminin kritik bir öneme sahip olduğunu da belirtelim.

.