Dakar Rallisi'nde İlk Etabına Carlos Sainz Damga Vurdu

Dakar Rallisi'nde İlk Etabına Carlos Sainz Damga Vurdu

Motor sporları dünyasında oldukça önemli bir yere sahip ve sporcuların sınırlarının en çok zorladığı organizasyonlar arasında yer alan Dakar Rallisi’nin ilk günü tamamlandı. Heyecan dolu bir ilk gün Dakar’da tamamlandı.

Motor sporları dünyasında oldukça önemli bir yere sahip ve sporcuların sınırlarının en çok zorladığı organizasyonlar arasında yer alan Dakar Rallisi’nin ilk günü tamamlandı. Heyecan dolu bir ilk gün Dakar’da tamamlandı. Sea Camp etabına efsane Ralli pilotu Carlos Sainz damga vurmayı başardı.

Motor sporları dünyasında Dakar Rallisi’nin hiç şüphesiz önemli bir yeri var. Sporcuların sınırlarının en çok zorladığı organizasyonlardan biri olarak ifade edebileceğimiz Dakar Rallisi’nin ilk gün heyecanı tamamlandı. Sea Camp etabına efsane ralli pilotu Carlos Sainz damga vurdu. İlk gün etabına kötü bir başlangıç ile giriş yapan ve 2.5 dakika kaybederek start alan ve en yaşlı sürücü olarak tarihe geçen Red Bull sporcusu Carlos Sainz, 31. Sırada kendine yer buldu. Bu andan itibaren şaşırtıcı derece rakipleri ile arasındaki mesafeyi kapatan ralli efsanesi, ilk etabı 3 saat 28 dakika 55 saniye ile ilk sırada tamamladı. Bir diğer Red Bull sporcusu Sebastien Loeb ikinci sırada yer aldı. Mattias Ekström üçüncü sırada kaldı. Hafif prototip klasmanında ise Francisco Lopez Contardo zirvede yer alırken SSV klasmanını Rokas Baciuska ilk sırada tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son Şampiyon Ralli’ye Veda Etti

Son şampiyon unvanını koruyan İngiliz motosiklet sürücüSam Sunderland, ilk etapta kaza yapmasının ardından Dakar Rallisi'ni bırakmak zorunda kaldı. Organizasyon tarafından yapılan açıklamada, GasGas sürücüsü Sunderland'in etabın 52. kilometresinde düşerek sırtını incittiği ve Dakar Rallisi'ne veda etmek zorunda kaldığı ifade edildi.