Citroen’in Elektrikli Otomobili e-C4 Türkiye’de Satışa Sunuldu

Citroen’in Elektrikli Otomobili e-C4 Türkiye’de Satışa Sunuldu

​​​​​​​Fransız otomotiv devi Citroen’in yeni %100 elektrikli otomobili e-C4, ülkemizde satışa çıkarıldı. Araç lansman fiyatı ile Renault Zoe’yi geride bırakarak Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili olmayı başardı.

Fransız otomotiv devi Citroen’in yeni %100 elektrikli otomobili e-C4, ülkemizde satışa çıkarıldı. Araç lansman fiyatı ile Renault Zoe’yi geride bırakarak Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili olmayı başardı.

Her geçen gün daha da gelişen elektrikli otomobil sektörü, yavaş yavaş tüm markaları etkisi altına almaya başardı. Neredeyse tüm otomobil üreticileri yakın gelecekte tamamen elektrikli otomobillere geçeceklerini ifade ettiler.

Bu üreticilerden birisi olan Citroen de ailesindeki otomobilleri teker teker elektrikliye çevirmeye başladı. Şirketin klasikleşmiş otomobillerinden biri olan C4’ün tamamen elektrikli versiyonu olan e-C4’ü e kısa bir süre önce tanıtımı gerçekleştirilmişti. Şimdi ise Citroen, otomobilin Türkiye lansman fiyatını açıkladı.

Citroen, e-C4’ün Türkiye lansman fiyatının 786.000 TL olduğunu açıkladı. Citroen e-C4, bu lansman fiyatı ile kendisine göre nispeten daha küçük rakibi olan Renault Zoe’nin 809.000 TL’lik fiyatının da altına inmeyi başararak ülkemizde satılan en ucuz %100 elektrikli otomobil olmayı başardı.

Genel olarak sedan ve hatchback tarzı elektrikli otomobil üretimi yapılırken e-C4, crossover görünümünde üretildiğini söyleyelim. Aracın iç kısmını incelediğimizde ise şık bir görünüm ve keskin hatlı bir multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. 350 kilometreye kadar menzili olduğu ifade edilen aracın yurtdışında gerçekleştirilen testlerde normal sürüş modunda 260 kilometre, ekonomik modda ise 340 ila 360 kilometreye kadar menzile ulaşabildiği ifade ediliyor.

Advertisement