Çin'in Yeni Elektrikli Sedan Modeli: Zhiji L7

Çin'in Yeni Elektrikli Sedan Modeli: Zhiji L7

Zhiji L7 modelinin detaylarına baktığımız zaman aracın 93 kWh'lık bir batarya ile sunulacağını öğreniyoruz. Bu batarya ile aracın eski NEDC standartlarında 615 km menzil sunduğu belirtiliyor.

‎Her geçtiğimiz gün gelişen elektrikli otomotiv sektöründe en çok marka sunan ülkelerden birisi hatta muhtemelen birincisi Çin diyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde de Şangay Otomobil Fuarı 2021 kapsamında Çin'de birçok yeni elektrikli otomobil tanıtımına şahit olduk.

Bugün ise Çin tarafından yerel otomobil üreticilerinden birisi, yeni bir etkileyici elektrikli Sedan otomobilini sevenleri ile paylaştı. Zhiji L7 adlı bu yeni elektrikli spor Sedan otomobil, etkileyici tasarımına ek olarak birçok gelişmiş özelliği ile de tamamlıyor. Zhiji firmasından kısaca bahsetmek gerekirse de bu firma; SAIC, Zhangjiang Hi-Tech ve Alibaba Group şirketlerinin ortak olarak yürüttüğü bir firma diyebiliriz.

Teknik Detayları Belli Oldu

Zhiji L7 modelinin detaylarına baktığımız zaman aracın 93 kWh'lık bir batarya ile sunulacağını öğreniyoruz. Bu batarya ile aracın eski NEDC standartlarında 615 km menzil sunduğu belirtiliyor. Firma, ilerleyen zamanlarda araca 118 kWh'lık daha büyük bir batarya seçeneği ekleyeceğini de belirtiyor. Aracın piyasaya çıkışının ise 2022 yılının başlarında gerçekleşeceğini öğreniyoruz.

Aracın değerlerine baktığımızda 540 beygir güç ve 700 Nm tork açıklamasını da görüyoruz. araç bu değerlerle 0-100 km/s hızlanmasını ise 3.9 saniyede tamamlıyor. Firma bu araçta yarı otonom sürüş teknolojisi sunacağını da belirtiyor. Aracın göze çarpan diğer özellikleri arasında yan aynalar yerine konumlanan kameralar ve 11 kW'a kadar kablosuz Şarj özelliği gibi özellikler yer alıyor.