Dünyada Yılın Şehir Otomobili Honda e Oldu

Dünyada Yılın Şehir Otomobili Honda e Oldu

Dünyada yılın otomobili, şehir otomobili, lüks otomobili, performans otomobili ve otomobil tasarımı olmak üzere toplam 5 kategoride jüri tarafından verilen oylarla yılın en iyi otomobilleri seçilerek ödüllendirildi.

Otomotiv alanındaki en prestijli ödüllerden birisi olan Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri (World Car of the Year 2021) sahiplerine kavuştu. 28 ülkeden 93 gazetecinin oyları ile belirlenen 17’inci Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nde, Honda markasının tamamen elektrikli ilk modeli olan Honda e, Dünyada Yılın Şehirli Otomobili seçildi.

Dünyada Yılın Otomobili, şehir otomobili, lüks otomobili, performans otomobili ve otomobil tasarımı olmak üzere toplam 5 kategoride jüri tarafından verilen oylarla yılın en iyi otomobilleri seçilerek ödüllendirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dikkat Çeken Dizayn Detaylarına Sahip

Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nde, Honda markasının 2022 yılında tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefleyen 'Elektrikli Vizyon Stratejisi’ doğrultusunda geliştirilen otomobil tasarımları kullanıcılar tarafından büyük beğeni topladı. Honda e, modern ve gelişmiş mobilite çözümleri, eğlenceli sürüş deneyimi, üstün araç içi teknolojileri ve bağlanabilirlik özellikleri ile şehir otomobili kategorisinin lideri olmayı başardı.

Teknolojileri Konforlu Yaşam Sunuyor

Prototipi ilk kez 2019 Frankfurt otomobil Fuarı’nda tanıtılan Honda e modelinin kazandığı ödüle yönelik olarak jüri üyelerine ekibi adına teşekkür eden modelin Proje Sorumlusu Tomofumi Ichinose ödülün sahibi olmaktan gurur duydukları belirtirken; Honda e modelinin sunduğu teknolojik çözümler ile kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran ve sıfır emisyonlu şehir içi ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan bir otomobil tasarımı yapmak istediklerini de dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Honda e, aynı zamanda Dünyada Yılın Otomobili kategorisinde ilk üç arasında yer aldı. kompakt tasarımı ile dikkat çeken model Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı Ödülü’ne de aday gösterildi. Honda markasının güvenlik donanımları ile öne geçtiği bir diğer şehir otomobili Jazz Hybrid de Şehir Otomobili kategorisinde ilk üçte kendine yer buldu. Honda Jazz; verimli hibrit güç-aktarım sistemi, ferah iç mekân tasarımı ve üstün konforu ile jürinin takdirini topladı.

Advertisement