Hyundai, Merakla Beklenen Kona N Modelinin Örtüsünü Kaldırdı

Hyundai, Merakla Beklenen Kona N Modelinin Örtüsünü Kaldırdı

Daha sert süspansiyon sistemi, 8 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ve spor jantlara sahip olarak gelecek Hyundai Kona N, bu yıl içerisinde karşılaşacağımız tek "N" modeli de olmayacak. Hyundai, yıl sonuna kadar tam 18 farklı "N" logolu modeli gözler ö

Oldukça uzun bir zamandır beklediğimiz Hyundai Kona N detayları ortaya çıktı. Bir süredir teaser'ları ile karşımıza çıkan performanslı crossover modeli, tam da tahmin ettiğimiz gibi, Veloster N modeline ait 2.0 litrelik turbolu motor ile karşımıza çıkıyor. Hyundai markasının en güçlü SUV modellernden biri olan model 280 bg güç ve 392 Nm tork çıkışına sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha sert süspansiyon sistemi, 8 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ve spor jantlara sahip olarak gelecek Hyundai Kona N, bu yıl içerisinde karşılaşacağımız tek "N" modeli de olmayacak. Hyundai, yıl sonuna kadar tam 18 farklı "N" logolu modeli gözler önüne sermeyi planlıyor.

Manuel Seçeneği Hayal Olarak Kalacak

Kona N modelinin yaşadığı en büyük değişim elbette Kaput altında olacak. Veloster N modelinden alınan 2.0 litrelik dört silindirli motor, düşük turbo gecikmesi ve tatmin edici egzoz sesi ile kullanıcılara unutamayacakları deneyimler sunmaya hazırlanıyor. Firmanın overboost seçeneği olan "N Grin Shift" isimli donanım ile toplam gücünü kısa süreliğine 290 bg güce çıkartan araç, 0-100 km/s hızlanmasını da 5.5 saniyede tamamlayabiliyor. manuel şanzıman ya da AWD seçeneği ise maalesef hayal olarak kalacak. Ancak can Kona N'in yol tutuşu, elektronik limitli kaydırmalı diferansiyele emanet. 19 inç alaşım jantlarına sarılı Pirelli P-Zero lastikler ile gelen yüksek performanslı crossover, bu yeni gücünü dizginlemek adına daha güçlü fren sistemleri kullanacak. Hyundai, Kona N modelinin kaynak noktalarını güçlendiğini belirterek aracın burulma oranını da yükselttiğini açıkladı. Aracın kuru ağırlığı ise 1.5 tonun biraz üzerinde.

Sürüş Modları İle Araç Farklı Deneyimler Sunuyor

Beş farklı sürüş modu ile gelecek olan model (Eco, Normal, Sport, N ve Özel) bu modlar sayesinde karakterini de değiştirebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tabii ki değişimler aracın derisinin üstünde de kendisini yer alıyor. Bu performansı agresif bir duruş ile süslemek isteyen Hyundai, Kona N modelinin daha "özel" hale getirmiş. Yeni far takımları, gündüz farları ve stop takımlarının yanında çok daha agresif bir tampon tasarımına kavuşan Kona N, panjuru üzerindeki keskin dokular ile dikkat çekiyor. Arka kısımda bulunan devasa egzoz çıkışları ise crossover modelin performanslı yapısını ele veren detaylar arasında.

Şimdilik Yeni Hyundai Kona N modeli ile bize gelen bilgiler bunlarla sınırlı olsa da ilerleyen zamanlarda araçbul ailesi olarak detayları sizlerle paylaşacağız