Bugatti, Mistral Roadster’ı Tanıttı

Bugatti, Mistral Roadster’ı Tanıttı

Bugatti, Mistral ile birlikte günlerdir teaserlarını paylaştığı aracı resmen karşımıza çıkardı.

Bugatti, Mistral ile birlikte günlerdir teaserlarını paylaştığı aracı resmen karşımıza çıkardı. Chiron tabanlı roadster, adını 1960'lı yıllarda Maserati tarafından satılan bir Coupe’a ilham kaynağı olan Rhône Nehri vadisinden esen bir rüzgardan alıyor.

Aracın stili klasik bir model olarak karşımıza çıkıyor. Arka tarafa baktığımızda ışık konfigürasyonu, Bugatti'nin soğutma amacıyla yerleştirdiği X kirişleri arasına havalandırma delikleri koymasını sağladığını söyleyelim.

İlk kez bir W16 Bugatti'nin kapı kartlarında dokuma deri kullanıldığını görüyoruz. Aracta, W16'nın ve dört turboşarjın da çalışırken duymak için tavanının açıldığını görüyoruz.

Mistral'ın güç aktarma organlarına bakalım. 2019 yılında tam 490.484 kilometre hıza ulaşan Chiron Super Sport 300+'da bulunan ve 1.597 beygir gücüne sahip motorun aynısını burada Mistral'de kullanıldığını görüyoruz. Bugatti, Mistral için “Akıllarda tek bir hedef var: Bir kez daha dünyanın en hızlı roadster'ı olmak.” hedefini koydu.

Bu aşamada Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse'nin 2013 yılındaki 408.84 kilometre performansına hedef alınıyor. Bu araca göre yaklaşık 400 beygir güç avantajına sahip olduğu görüyoruz, bu sayede Mistral'ın Veyron GSV'den çok daha hızlı olması kuvvetle muhtemel diyebiliriz.

Bugatti'nin Mistral'dan yalnızca 99 adet üreteceğini söyleyelim. 2024 yılında Mistral de kullanıcılara teslimatlarına başlayacak. Mistral'ın fiyatının ise 5 milyon Euro civarlarında olacağını söyleyelim.