Bosch, Shell ve Volkswagen Tarafından Yenilenebilir Yakıt Geliştirildi

Bosch, Shell ve Volkswagen Tarafından Yenilenebilir Yakıt Geliştirildi

021 yılının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde yenilenebilir düşük karbonlu yakıt çeşitleri her geçen gün artmaya devam ediyor. R33 Blue Diesel’in ardından Bosch, Shell ve Volkswagen, düşük karbonlu bir benzin alternatifini daha bu yakıtlar arasına ekle

2021 yılının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde yenilenebilir düşük karbonlu yakıt çeşitleri her geçen gün artmaya devam ediyor. R33 Blue Diesel’in ardından Bosch, Shell ve Volkswagen, düşük karbonlu bir benzin alternatifini daha bu yakıtlar arasına ekledi. Blue Gasoline isimli yeni yakıt, %33’e kadar yenilenebilir yakıt içerse de kuyudan tekere karbon emisyonunda kilometre başına en az %20 azalma gösterdiğini belirtelim.

Atmosfere Daha Az Karbon Salınımı Amaçlanıyor

Blue Gasoline yakıtı, EN 228/E10 standardına uygun olmakla beraber depolama kararlılığı ve kaynama davranışı gibi önemli parametreler konusunda da standartların oldukça üzerinde. Yüksek kalitedeki katkı maddeleri de motoru son derece temiz tutarak paslanmaya karşı fazlasıyla koruyor. Yakıt, mevcut dolum istasyonu ağı aracılığıyla dağıtılabilecek olmasının yanı sıra Super 95 E10 benzininin onaylanmış olduğu tüm yeni ve mevcut araçlarda da kullanılabilecek.

Blue Gasoline, %33’e kadar yenilenebilir yakıt, Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikası (ISCC) sistemi tarafından onaylı biyokütle bazlı neft ve etanolden meydana geliyor. Neft kaynaklarından biri, kağıt hamurunun üretiminde kullanılan bir yan ürün olan tall yağı iken, neft diğer artık ve atık maddelerden de elde edilebiliyor.

Blue Gasoline projesinde üç iş ortağı, motor gereksinimlerini ve sürdürülebilirliği dikkate alarak, elde edilecek olan yakıt spesifikasyonunu ortak bir şekilde tanımladı. Geliştirdikleri ürünü, motor test laboratuvarları ve test araçlarında yoğun testlere tabi tuttular ve sürekli olarak pozitif sonuçlar elde ettiler. Bosch, Mayıs 2021’de Schwieberdingen tesisiyle başlamak üzere Blue Gasoline’yi şirketin dolum istasyonlarında kullanmaya başlayacak.