Porsche'nin F1'e Katılma Koşulları "Gerçeğe Dönüşüyor"

Porsche'nin F1'e Katılma Koşulları "Gerçeğe Dönüşüyor"

Porsche'nin yeni motor sporları patronu, üreticinin Formula 1'e katılması için gerekenlerin yapıldığını belirterek "gerçeğe dönüştüğünü" ancak alınacak son karar için "çok fazla beklenilemeyeceğini" dile getirdi.

Porsche'nin yeni motor sporları patronu, üreticinin Formula 1'e katılması için gerekenlerin yapıldığını belirterek "gerçeğe dönüştüğünü" ancak alınacak son karar için "çok fazla beklenilemeyeceğini" dile getirdi.

Porsche'nin F1'e katılma koşulları "gerçeğe dönüşüyor"

Porsche ve Audi markalarının sahibi Volkswagen Grubu, yeni motor kurallarının yürürlüğe gireceği 2026 yılında spora giriş yapmak için FIA ve şu anki F1 motor üreticileri ile beraber yapılan toplantılarda kendine yer bulmaya başlamıştı.

Yeni kurallardan hem şu anki üreticilerin hem de F1'in dışındaki üreticilerin memnun olabilmesi için çeşitli gelişmelere yer verildiğini belirtelim. Bunun dışında MGU-H'in kullanım dışı kalmasına karar verildi.

Görüşmeler hâlâ devam etse de yeni bir üreticinin spora giriyor olmasıyla beraber sporda, şu anda kullanılan turbo hibrit motorlarda uzun süre boyunca deneyim elde etmiş olan üreticilerin ekstra avantaja sahip olacak olması konusu hâlâ bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Porsche Uzun Bir Süredir F1’e Girmeyi Düşünüyor

Porsche uzun bir süredir F1'e girmeyi düşünüyor ve 2021 için, WEC motorunu grand prix yarışlarına çevirebilecekleri bir motor planı yer aldı. Ancak F1'in kuralları yeniden gözden geçirmesi sonrası bu planlardan vazgeçildi.

CEO Oliver Blume'un katıldığı görüşmelerin ardından görevine yeni getirilen motor sporlarından sorumlu başkan yardımcısı Thomas Laudenbach, an itibariyle karar verme sürecinde büyük bir etkiye sahip olacak.

Laudenbach'a göre bir sonraki jenerasyon güç ünitesi kurallarında porsche'nin şampiyonaya katılması için gereken faktörler bir araya geliyor. Formula 1'in, yol araçlarında kullanılan teknolojiyle alakalı olması ve Porsche, turbo hibrit motorlarda elektriğin daha büyük bir rol almasını da destekliyor.

Global medya kuruluşlarına konuşan Laudenbach, "Eğer geleceğe bakarsanız ve araç üreticilerinin gelecekte ne kadar araç satacakları duyurularına bakarsanız, bence Formula 1'in elektrikli sistemlere doğru evrilmesi çok önemli."

"Bunun, tamamıyla batarya ile çalışan bir araç üzerine yapılamayacağı gayet net. Bunu hepimiz biliyoruz."

"Ancak güç ünitesinin elektrikli kısmına daha çok önem verilmesi gerekiyor. Bu çok önemli. Bir üretici olarak biz, kendimizi motor sporlarında göstermek istiyoruz, yolda olanlarla alakalı bir şey de ortaya koymak istiyoruz."

"Benim bildiğim kadarıyla FIA, bu yönde büyük bir adım atıyor. Bu da oldukça yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Advertisement