Bir Depoyla 1360 Kilometre Yol Yapıyor! Guinness Rekorlar Kitabı’na Girdi!

Bir Depoyla 1360 Kilometre Yol Yapıyor! Guinness Rekorlar Kitabı’na Girdi!

Toyota hidrojenli Mirai, belirli bir miktar yakıtla olabilecek en uzun mesafede ve basit bakım yardımı ile yeni bir rekora imza attı. İki gün süren yolculuk sonrası otomobil 1.360 km yol aldı. Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanan sürüşte 5,65 kil

Toyota hidrojenli Mirai, belirli bir miktar yakıtla olabilecek en uzun mesafede ve basit bakım yardımı ile yeni bir rekora imza attı. İki gün süren yolculuk sonrası otomobil 1.360 km yol aldı. Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanan sürüşte 5,65 kilogram hidrojen kullanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli araçların yaygınlaşmaya devam ettiği günlerde özünde tek bir pille çalışabilen bu araçlar ekolojik dengeye öncü oluyor. Ancak fosil yakıttan yenilenebilir enerjiye geçmek oldukça zor. Bu sebeple şirketler hibrit araçlar için bir geçiş dönemi diyebiliriz. Global otomotiv devleri arasında yer alan Toyota‘nın hidrojenle çalışan Mirai‘si, yakıt hücreli elektrikli araçlar (FCEVs) ile yarışın içinde yer alıyor.

Araç, Güney Kaliforniya‘da 1360 Kilometre Yolculuk Yaptı

Model. yakıt hücreli bir araçla yakıt ikmali gerçekleştirmeden kat edilen en uzun mesafeyle Guinness Dünya Kitabı’nda yerini aldı. 23 Ağustos’ta gerçekleştirilen denemeyi profesyonel hipermiler Wayne Gerdes ve yardımcı pilotu Bob Winger gerçekleştirdi. Bu rekor sürüşü 2 gün sürdü.

2021 Mirai’nin tankı, California‘daki Toyota Teknik Merkezi sonrası Guinness Dünya Rekorları yetkilileri gözetiminde mühürlendi ve ekstra bir yakıt desteğine yer verilmedi.

Toyota Motor Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Bob Carter, “2016’da Mirai, Kuzey Amerika’da perakende satışa sunulan ilk üretim yakıt hücreli elektrikli araçtı ve şimdi yeni nesil araç mesafe rekorları kırıyor” dedi. Portföyümüzde büyüyen sıfır emisyonlu araçlardan sadece biri olan bu heyecan verici teknolojinin lideri olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Advertisement