2021 Lexus LX Sonunda Geliyor

2021 Lexus LX Sonunda Geliyor

Yeni nesil LX, dünya lansmanını 14 Ekim Perşembe günü gerçekleştirecek. Lexus, lüks aracı hakkında pek fazla detay vermese de teaser görüntüsü geniş bir LED ışık çubuğu ve yeni bir ürün yelpazesi olacağını düşündüğümüz LX 600 rozetini üzerinde taşıyor.

Toyota markasının, yeni Land Cruiser modelini bu yıl Haziran ayında tanıtması sonrası Lexus lüks eşdeğerini tamamen kullanıcının karşısına çıkarmayı amaçlıyor. Yeni nesil LX, dünya lansmanını 14 Ekim Perşembe günü gerçekleştirecek. Lexus, lüks aracı hakkında pek fazla detay vermese de teaser görüntüsü geniş bir LED ışık çubuğu ve yeni bir ürün yelpazesi olacağını düşündüğümüz LX 600 rozetini üzerinde taşıyor.

Aracın sonunda "h" harfinin olmaması bize güç aktarma organının büyük ihtimalle hibrit olmayacağını işaret ediyor. Lexus markasının hala bir rozetin neyi temsil ettiğini bilmiyoruz. LX 600 modelinin 6.0 litrelik bir motora sahip olması gerektiğini belirtelim. İşin özeti özellikle Land Cruiser hem V8 benzinli hem de dizel motorları kaybetmişken, günümüzün küçülme çağında bunlara daha sık rastladığımızı belirtelim.

V8 Motorunun Yerini V6 Motor Alacak

Land Cruiser modelinden bu kadar bahsetmişken, eski doğal emişli 5.7 litrelik V8 motorunun yerini almak için çift turbo 3.5 litrelik bir V6 aldığını da belirtelim. 413 beygir gücü ve 650 Nm tork için gayet iyi diyebiliriz ki bu da onu neredeyse 30 beygir gücü daha güçlü yaparken daha iyi alt uç gücü ve önemli ölçüde geliştirilmiş yakıt verimliliğini bize sunuyor. Ancak bu kadar güvenilir olup olmayacağını ilerleyen günlerde anlayacağız.

Sitemiz üzerinden Lexus güncel fiyat listesi ve diğer tüm markaların fiyat listesine ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca bayiye gitmeden sahip olabilirsiniz