Yeni Nissan Ariya Modelinin Üretim Yılı Belli Oldu

Yeni Nissan Ariya Modelinin Üretim Yılı Belli Oldu

Yeni Nissan Ariya modelinin Avrupa versiyonunun nerede üretileceği belli oldu. Model markanın kendi evi Japonya’da üretilecek.

Yeni Nissan Ariya modelinin Avrupa versiyonunun nerede üretileceği belli oldu. Model markanın kendi evi Japonya’da üretilecek.

İngiltere uzun bir zamandır Brexit kararı ile uğraşıyordu. Bu karar üreticileri zora soksa da işi şansa bırakmak istemeyen pek çok üretici şimdiden üretimlerini farklı yerlere kaydırmaya başladı bile. Nikkei Asia'nın yayınladığı ilginç makaleye göre üretimde yer değiştiren ilk markalardan biri Nissan oldu.

Baştan sona elektrikli yeni Nissan Ariya modelinin Avrupa versiyonlarının üretimini marka İngiltere'de yapmak istiyordu. Ancak alınan karar sebebi ile bu fikrinden vazgeçilmiş durumda. Ek gümrük vergilerinin canını yakacağına inanan Japon üretici, aracı kendi evinde üretecek.

Nissan Ariya Modelinin Avrupa’da Üretim Yılı Belli Oldu

İngiltere anlaşma yapmadan AB'den ayrılırsa, Manş Denizi'ni aşan her Ariya için yüzde 10 vergi ödemesi de gerekecek. Anlaşmaya uyup Japonya’da üretirse, ihraç ettiği her model için sadece yüzde 7.5 oranında bir vergi ödemek durumunda kalıyor.

Nissan Ariya Motor Seçenekleri

Nissan Ariya modeli farklı motor opsiyonları ile gelecek. Giriş seviyesinde sadece önden çekiş opsiyonu ile gelecek. Model 218 bg güç üretebilen elektrik motor ile gelecek. Daha performanslı bir model arayanlar içinse çift elektrikli motorlu ve 394 beygir güç üreten bir versiyonda karşımıza çıkıyor.

Üretilen model dört tekerlekten çekiş sistemi ile gelecek. 90 ve 65 kWh'lık batarya seçenekleri ile gelecek olan Nissan Ariya, düşük kapasite batarya seçeneğinde 360 kilometre, yüksek kapasiteli modelde 485 kilometre menzil mesafesi sunacak.

Advertisement