BMW’nin Yüzde Yüz Elektriklisi SUV Nisan’da Geliyor

BMW’nin Yüzde Yüz Elektriklisi SUV Nisan’da Geliyor

Alman otomotiv devi BMW'nin benzinli, dizel, ve tamamen elektrikli motor opsiyonlarının bir arada sunulduğu ilk model olan yüzde yüz elektrikli modeli iX3

Alman otomotiv devi BMW'nin benzinli, dizel, ve tamamen elektrikli motor opsiyonlarının bir arada sunulduğu ilk model olan yüzde yüz elektrikli modeli BMW iX3, ülkemize gelmek için gün sayıyor. BMW markasının Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv'den yapılan açıklamada, Nisan ayından itibaren Türkiye’de yollara çıkacak aracın fiyatı 870 bin TL olarak kamuoyu ile paylaştı. 286 beygir maksimum güç ve 400 Nm maksimum tork üreten BMW iX3 modelinin tam şarjla WLTP kriterlerine göre 459 kilometre, NEDC kriterlerine göre 520 kilometre menzil mesafesi sunacak.

Borusan Otomotiv tarafından Türkiye distribütörü olduğu BMW markasının tamamen elektrikli otomobili BMW iX3 modelini 870 bin TL’lik başlangıç fiyatı ile Nisan ayından itibaren ülkemizde yollarla buluşturmaya hazırlanıyor. Aracın ön siparişe açıldığı belirtilirken, iX3 müşterilerine şarj süresini önemli ölçüde azaltan BMW i Wallbox’ın ücretsiz olarak sunulacağı da paylaşıldı.

BMW iX3 modelinin tam şarjla WLTP kriterlerine göre 459 kilometre, NEDC kriterlerine göre 520 kilometre menzil sunduğu da ifade ediliyor. BMW iX3 modelinin 286 beygir maksimum güç ve 400 Nm maksimum tork üreterek 6.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştığı bilgisi paylaşılırken, aracın hızlı şarj istasyonlarında 10 dakikada yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaştığı ve 34 dakikada pillerini yüzde 80 oranında şarj edildiği detayını da sizlerle paylaşalım.

Donanım Olarak Oldukça Zengin

Yapılan açıklamaya bakılırsa BMW iX3 modelinde LED Farlar, Otomatik Klima/3-Bölgeli, Isıtmalı Ön Koltuklar, Akustik Koruma, Otomatik Açılır Bagaj Kapağı, Panoramik Cam Tavan, BMW Live Cockpit Professional, Sürüş Asistanı Professional, Akıllı Telefon Arayüzü, Kablosuz Şarj/Bağlantı Sistemi, Park Asistanı, Harman/Kardon Ses Sistemi ve BMW IconicSounds Electric gibi donanımlar kullanıcıya standart olarak sunulan detaylardan.

BMW iX3, markanın benzinli, dizel, ve tamamen elektrikli motor opsiyonlarının bir arada sunulduğu ilk model olduğunu da belirtelim.