Audi A6 E-Tron 2023 Yılında Kullanıcılarla Bulıuşacak

Audi A6 E-Tron 2023 Yılında Kullanıcılarla Bulıuşacak

Şangay Otomobil Fuarı'nda A6 E-Tron isimli konsept bir otomobil tanıtıldı. 2023 yılında hayatımıza girmesi beklenen model PPE platformunu kullanacak

Audi mühendisleri tarafından Şangay Otomobil Fuarı'nda A6 E-Tron isimli konsept bir otomobil tanıtıldı. Oldukça modern ve şık bir dizayna sahip olan A6 E-Tron, süreç planlandığı gibi işlerse 2023 yılı ile birlikte karşımıza çıkacak.

Yaptığımız araştırmalara göre 2023 yılında ilk A6 E-Tron modellerinin üretim bandından ineceğini belirtelim. Eğer kaynağın iddiaları doğru ise modelin önümüzdeki sene tanıtılmasını da bekleyebiliriz.

Oldukça farklı bir tasarıma sahip olacak model, Audi'nin "gelecekteki tasarımlarına" ışık tutması adına geliştirildi. Modelin üretim versiyonu da konsept modelin boyutları ile benzerlik gösterecek. Yani 2023 yılında gelecek modelin 4.960 mm uzunluğa, 1.960 mm genişliğe ve 1.440 mm uzunluğa sahip olacağını belirtelim.

Audi A6 modelinin üretim versiyonu modelin Porsche ile birlikte geliştirilen PPE platformunu kullanacak. Bu platformu kullanacak ilk model ise önümüzdeki yıl tanıtılacak Q6 E-Tron modeli olacak. Aynı platformu bir de elektrikli Porsche Macan'ın omurgasında göreceğiz.

A6 E-Tron'un konsept versiyonu, çift motorlu bir kurulumla karşımıza çıkacak. Tüm tekerleklerden çekiş sistemi ile gelen model 476 bg güç ve 800 Nm tork gibi ciddi bir güçünitesi ile karşımıza çıkacak. Aracın 100 kWh büyüklüğe yakın bataryası ise modele 700 kilometre gibi bir menzil mesafesi sunuyor. İlerleyen zamanlarda araç hakkında daha detaylı bilgiler vereceğiz. Takipte kalın.

Advertisement