Alfa Romeo'nun ilk "elektriklisi" Olacak! Tonale İle Tanışın!

Alfa Romeo'nun ilk "elektriklisi" Olacak! Tonale İle Tanışın!

Alfa Romeo markasının ilk elektriklisi Tonale kullanıcı ile buluşuyor. 9 ileri otomatik şanzıman ile gelecek model performans odaklı bir model olarak dikkat çekiyor.

Gelişim süreci uzadıkça uzayan Alfa Romeo Tonale sonunda sevenleri ile buluştu. Alfa Romeo markasının ilk şarj edilebilir hibrit modeli olan model İtalyan üreticinin başkalaşma sürecinin önemli bir adımı olma niteliği de taşıyor.

Şarj Edilebilir Hibrit Bir Model Olarak Karşımıza Çıkıyor

Tonale modelinin gelişi, yeni Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato’nun “aracın hibrit performansını beğenmediği” gerekçesi ile ertelenmişti. Hayatının ilk günlerine elektrikli olarak başlayacak Tonale’nin tamamen elektrikli versiyonu olmayacak. Fakat şarj edilebilir hibrit model arayanların imdadına koşacak yüksek sürüşlü model.

Araç üzerinde 1,5 litrelik benzinli ünite hibrit desteği ile sunuluyor. 130 ve 160 bg güç çıkış seçenekleri ile Tonale kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Daha güçlü bir model arayan kullanıcılar aynı motorun 1,3 litrelik versiyonunu satın alabilecek. Bu ünitenin 275 bg güç üretebildiğini vurgulayalım. Bu modeller 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ile karşımıza çıkacak.

Alfa Romeo modeli bazı bölgelerde dizel motor seçenekleri ile de satışa sunulacak. Alfa Romeo Tonale’nin PHEV versiyonlarının tamamı 15,5 kW’lik bataryalar ile sunuluyor. Model, 48 kilometrelik tamamen elektrikli menzil mesafesi sunuyor bizlere. 7.5 kW’lık şarj kapasitesi ise Tonale’nin bataryasının 2,5 saat içerisinde dolacağını da belirtelim.

9 Vitesli Otomatik Şanzıman Sunuyor

Yine bazı coğrafyalara özel olacak 2,0 litrelik dört silindirli ve turbolu motor ise 256 bg güç ve 400 Nm tork ile karşımıza çıkıyor. Bu spesifik versiyon ise 9 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneği ile ürettiği gücü tüm tekerlerine aktaracak.

Araca önden baktığımız zaman bir Alfa Romeo olduğu net şekilde anlaşılıyor. İtalyan markanın her modelinde olduğu gibi sert bakışlara ve tehditkâr bir duruşa sahip olduğunu belirtelim. LED ön far takımları üç parçaya bölünen model, stoplarında da benzer bir rota izliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

4,53 metre uzunluğa, 1,84 metre genişliğe ve 1,6 metre yüksekliğe sahip olan Tonale, oldukça geniş bir iç mekân sunuyor. Standart olarak 12,3 inç büyüklüğe sahip dijital gösterge paneli ile gelen Jeep Compass’in “kardeşi”, 10.25 inçlik bir multimedya ekranını da üzerinde barındırıyor. Tonale modeli Uconnect 5 yazılımı ile uzaktan güncellemelere imkân sağlayacak. Tonale, kablosuz Apple Carplay ve Android Autodesteğini de üzerinde barındırıyor.

Yüksek sürüşlü model standart güvenlik sistemi ile gelecek. Ayrıca araç donanım severleri de üzmeyecek. Araç üzerinde Adaptif Hız Sabitleyici, ön çarpışma uyarı ve acil durum fren sistemi, Şerit Takip Asistanı, kör nokta uyarı sistemi ve bunun gibi pek çok güvenlik donanımına yer verildiğini de belirtelim.