Dacia’nın Yeni Bigster Konseptini Tanıyalım

Dacia’nın Yeni Bigster Konseptini Tanıyalım

​​​​​​​Dacia, yakın bir gelecekte Bigster ismini verdiği yeni bir konsept ile karşımıza çıkacağını açıklamıştı. Dacia Bigster’in daha çevreci ama aynı zamanda çok daha yüksek performansa sahip olacağı açıklanmıştı.

Dacia, yakın bir gelecekte Bigster ismini verdiği yeni bir konsept ile karşımıza çıkacağını açıklamıştı. Dacia Bigster’in daha çevreci ama aynı zamanda çok daha yüksek performansa sahip olacağı açıklanmıştı.

Dacia, SUV sınıfı otomobillerde akla ilk gelen markalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. 44 farklı ülkede toplam 7 milyondan fazla araç satan Dacia’nın n çok tanınan modelleri ise Sandero ve Duster desek yanılmış olmayız. Dacia, 2021 yılının Ocak ayında yeni bir konsept olarak tanımladığı Dacia Bigster’ı SUV sınıfında tanıtımını yapmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dacia Bigster hakkında şu ana kadar çok fazla bilgi sahibi olmadığımızı belirtelim. Model hakkında bildiğimiz özelliklerinden bahsedelim.

Dacia Bigster için Dacia Duster’ın çok daha sağlam ve güçlü bir versiyonu olacağını söyleyebiliriz. Dacia Bigster’ın uzunluğu yaklaşık olarak 4,6 metre olacak. Bu uzunluğu ile Dacia Duster’dan 213 milimetre daha uzun olacağını belirtelim.

Dacia Bigster uzun yol sevenler için tasarlanmış bir SUV olduğu belirtelim. Bu sebeple son derece geniş bir iç hacme sahip olacağını söyleyebiliriz.

Dacia tarafından açıklanan bilgilere göre Dacia Bigster konseptinin hem alternatif enerji hem de hibrit motorlarla sunulabileceğini belirtelim. Modelin elektrikli bir versiyonu olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Dacia Bigster’ın 2024 yılında satışa çıkması bekleniyor. Dacia Bigster 2024 yılında ya da 2025 yılının ilk aylarında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.