2023 MotoGP Sezon Rehberi Karşınızda!

2023 MotoGP Sezon Rehberi Karşınızda!

Motosiklet yarışlarının en üst seviyesi olarak karşımıza çıkan MotoGP için 2023 sezonu, bu hafta sonu (24-26 Mart) karşımıza çıkacak Portekiz Grand Prix'si ile başlayacak.

Motosiklet yarışlarının en üst seviyesi olarak karşımıza çıkan MotoGP için 2023 sezonu, bu hafta sonu (24-26 Mart) karşımıza çıkacak Portekiz Grand Prix'si ile başlayacak. Biz de sizler adına sezonun ilk yarışından önce 2023 MotoGP hakkında bilmeniz gereken detayları sizin için araştırdık.

18 ülke, 21 hafta sonu ve 42 yarış bu yıl sizleri bekliyor. Motosiklet yarışları arasında premier sınıfta yer alan MotoGP, yarış tarihinin en uzun sezonuna bu hafta sonu Portiamo'da gerçekleştirilecek yarış ile karşımıza çıkacak.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

-Jack Miller, Ducati takımından ayrıldı ve fabrika KTM'nin kontrolüne geçti. Ducati, Miller'a 1 yıl geçerli olmak üzere Pramac kontratı sunmuştu ve ancak Miller bunu kabul etmedi. 2 yıllık fabrika KTM kontrat teklifini kabul etti. Fabrika Ducati takımında Miller'ın yerini Enea Bastianini’nin aldığını ifade edelim. Bu sayede KTM'de Miller-Brad Binder, Ducati takımında ise Francesco Bagnaia-Bastianini pilot kadroları oluştuğunun da altını çizelim.

-Fabrika Yamaha pilotu kadrosunu koruduğunu ifade edelim. Quartararo-Morbidelli ikilisi bu yarış takviminde birlikte yarışmayı sürdürecek.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

-Yamaha, tek uydu takımı olarak karşımıza çıkıyor. RNF'i kaybettiğini ifade edelim ve bu yıl uydu takımsız mücadelesini sürdürecek. RNF Racing, Yamaha takmından ayrılması sonrası Aprilia ile anlaşmaya vardı. 2023 yılında Miguel Oliveira-Raul Fernandez ikilisinin de yarışacağını ifade edelim.

-Tech3 Racing, GasGas olarak isim güncellemesine gitti. Artık gridde Tech3 GasGas Racing adı ile karşımıza çıkacak. Honda markasından ayrılan Pol Espargaro ve son Moto2 şampiyonu Augusto Fernandez bu sene GasGa takımının başarısı için birlikte ter dökecek.

Advertisement