Toyota Araç Üretimi Hedefini Tutturamadı

Toyota Araç Üretimi Hedefini Tutturamadı

Japon otomotiv devi Toyota 2023 yılı ocak ayında araç üretimini yüzde 8.8 oranında arttırdı. Yaşanan bu artışa rağmen şirket, hedefini yakalayamadı.

Japon otomotiv devi Toyota 2023 yılı ocak ayında araç üretimini yüzde 8.8 oranında arttırdı. Yaşanan bu artışa rağmen şirket, hedefini yakalayamadı. Son birkaç yıldır yaşanan pandemi etkisi, çip krizi ve tedarik sorunu gibi sebepler ile otomotiv sektörü olumsuz olarak etkilendi. Bu olumsuzluklar otomobil üreticilerinin üretim yapmasını hayliyle zorladı.

2022 yılında otomobil üretim hedefine ulaşamayan birçok otomobil şirketi olmuştu. 2023 yılı için umutlu olan otomobil üreticileri henüz istedikleri araç üretimini gerçekleştiremiyorlar. 2023 yılı ocak ayı itibariyle birçok otomobil üreticisi istedikleri araç üretim adetine ulaşamadı.

Japon otomobil üreticisi Toyota, dünya çapında araç üretimini arttırdı. Toyota, ocak ayında yüzde 9 oranında araç üretimini arttırdı. Yaşanan bu artış şirketin son üç aydaki ilk araç üretimi artışı olarak paylaşıldı. Fakat bu gelişmelere rağmen pandeminin etkisiyle yaşanan çip krizi ve tedarik sorunu sebebiyle hedeflenen araç üretiminin gerisinde kalındığı açıkladı.

Hacim olarak dünya çapında en büyük otomobil üreticisi olan Toyota, 2023 ocak ayında 2022 yılı ocak ayına kıyasla araç üretimini yüzde 8.8 oranında arttırmayı başardı. Yaşanan bu artışla Toyota, 2023 yılı ocak ayında dünya genelinde 689 bin 90 araç üretimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirketin aylık hedefi ise 700.00 adet araç üretimi gerçekleştirmekti.

Toyota’nın dünya çapında araç satışı ise çip krizinin etkisi sebebiyle yüzde 5.6 oranında düşüş yaşadı. Yaşanan bu düşüş ile toplam araç satışı 709 bin 870 araca düşmüş oldu.