2023 Hyundai Grandeur’un Tanıtımı Gerçekleştirildi

2023 Hyundai Grandeur’un Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, son zamanlarda attığı adımlarla birlikte kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Özellikle elektrifikasyon süreciyle birlikte şirket, yeni modelleri ürün gamına dahil ederek seviyesini oldukça yukarı çıkardı.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, son zamanlarda attığı adımlarla birlikte kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Özellikle elektrifikasyon süreciyle birlikte şirket, yeni modelleri ürün gamına dahil ederek seviyesini oldukça yukarı çıkardı. Şimdi ise marka, ürün gamının tepesinde yer alan Grandeur modelinin yeni nesliyle karşımıza çıkıyor.

Hyundai Grandeur, 7. nesliyle birlikte oldukça fütüristik ve yenilikçi bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Şirketin güncel modellerinden izler taşıyan otomobil, ön tarafından Staria'nın sedan versiyonu izlenimi veriyor. Ön tarafta yer alan far grubu ve LED ışık barı aracı oldukça şık görünmesini sağlıyor.

Yan profilden incelediğimizde ağırlığını hissedebildiğimiz aracın çeyrek camı oldukça dikkat çekiyor. Arka kapıların hemen yanında yer alan bu cam, 1986 yılında ki orijinal Grandeur'dan esinlenildi. Uzun bir diz mesafesi sunabilmek adına 2.885 milimetrelik bir aks mesafesine sahip olan araç, boyutları itibariyle Genesis G80 ve G90'ın arasında yer alıyor.

Şirketin bütünleyici tasarımı arka tarafta da kendini belli ediyor. Oldukça ince tasarlanmış ve ortadan birleşen stoplar aracı rakiplerinden ayırıyor. Sahte egzoz çıkışları yerine sade bir tampon tasarımı sunan araç oldukça şık gözüküyor.

İç mekana baktığımızda de bizleri büyük bir yenilik karşılıyor. Ortadan ikiye birleşen multimedya ekranı ve dijital gösterge panelinin altında klima kontrolleri için özel bir ekran yer alıyor.

Yeni nesil Hyundai Grandeur'ın teknik özellikleri henüz açıklanmasa da aracın 2023 yılında piyasaya çıkarılacağını belirtelim.

Advertisement