2023 Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülünü Kazanan Araç Belli Oldu

2023 Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülünü Kazanan Araç Belli Oldu

​​​​​​​Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü (European Car Of The Year 2023), otomobil piyasasında merakla beklenen ve otomobil üreticileri tarafından önem verilen bir ödül.

Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü (European Car Of The Year 2023), otomobil piyasasında merakla beklenen ve otomobil üreticileri tarafından önem verilen bir ödül. Yapılan oylama sonucunda 2023 yılında Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü'nü kazanan araç belli oldu.  22 Avrupa ülkesinden 57 otomobil gazetecisinin oylama yapıp seçtiği ödülü kazanan araç belli oldu. Bu oylama sonucunda Avrupa'da Yılın Otomobili ödülü için finale kalan araçlar, geride bıraktığımız yılın kasım ayında belli olmuştu.

Otomobil gazetecilerinin jüri üyeliği yaptığı ödülde toplam da 27 otomobil incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda jüri üyeleri araba sayısını yediye indirmişti. Şimdi ise bu yedi araç arasından jüri üyeleri Avrupa’da Yılın Otomobili ödülüne layık gördüğü aracı belirledi. Kazanan aracı açıklamadan önce finale kalan yedi aracın listesini sizlerle paylaşalım.

2023 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü Finalistleri

  • Jeep Avenger
  • Kia Niro
  • Nissan Ariya
  • Peugeot 408
  • Renault Austral
  • Subaru Solterra/Toyota bZ4X
  • Volkswagen ID. Buzz

Jüri tarafından değerlendirilip puan verilen araçlar arasında yedinci sırada yer alan araç 133 puan alan Subaru Solterra/Toyota bZ4X oldu. Altıncı sırada yer almayı başaran Peugeot 408, jüri tarafından 149 puan aldı. Jüri tarafından 163 puan alan Renault Austral ise listede beşinci sırada yer aldı. Listede kendisine dördüncü sırada yer bulan Kia Niro ise jüri tarafından 200 puan almayı başardı. Üçüncü sırada yer alan Nissan Ariya ise jüri tarafından 211 puan aldı. Listenin ikinci sırasında yer alan Volkswagen ID. Buzz ise jüri tarafından 241 puan alma başarısı gösterdi. Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü kazanan araç ise Jeep Avenger oldu.  Jüri üyeleri tarafından tam 328 puan alan otomobil bu başarısı ile Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü almaya layık görüldü. Gelin birlikte Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü kazanan Jeep Avenger’ın özelliklerine bakalım.

Jeep Avenger Özellikleri

Stellantis çatısı altında yer alan Jeep Avenger, eCMP platformunu kullanıyor. Araç, 154 beygir güc ve 260 Nm tork üreten bir elektrik motor ile karşımıza çıkıyor. 54 kWh’lik bir batarya kullanan araç, WLTP verilerine göre 400 kilometre sürüş menziline ulaşabiliyor. Hızlı şarj özelliği ile modelin bataryası 24 dakikada yüzde 20'den yüzde 80 doluluk oranı yakalayabiliyor.