Citroen C4 X Türkiye'de Satışa Çıkarıldı

Citroen C4 X Türkiye'de Satışa Çıkarıldı

Dünya’ya tanıtımı geçtiğimiz aylarda İstanbul da yapılan Citroen’in crossover modeli C4 X Türkiye satışa çıkarıldı. Araç içten yanmalı motor ve elektrikli motor seçeneği ile satışa sunuldu.

Dünya’ya tanıtımı geçtiğimiz aylarda İstanbul da yapılan Citroen’in crossover modeli C4 X Türkiye satışa çıkarıldı. Araç içten yanmalı motor ve elektrikli motor seçeneği ile satışa sunuldu. Aracın elektrikli versiyonu e-C4 X olarak satışa çıkarıldı.

Citroen, 2022 yılında İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikle Citroen C4 X modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti.  Otomobil, içten yanmalı motor ve elektrikli motor seçeneği ile otomobil severlerin beğenisine sunulmuştu ve birçok kişi tarafından beğenilmişti.

Citroen, C4 X'in içten yanmalı versiyonları ve elektrikli versiyonu olan e-C4 X modelini ülkemizde satışa çıkardı. Araçtan bahsediyorken teknik özelliklerini ve tasarım özelliklerine de göz atalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Citroen C4 X Tasarım Özellikleri

Şık bir tasarıma sahip parçalı far yapısını birçok modelinde kullanan Citroen, bu modelinde de kullanmayı tercih etmiş. Aracın arka kısmı ise ön kısmına oranla daha sade bir tasarıma sahip olarak karşımıza çıkıyor. Stop lambaları otomobilin yan kısımlarına kadar uzanıyor. Stop lambaları aynı zamanda bagaj kapağına kadar uzanıyor.

Aracın iç tasarımında ilk dikkatimizi orta konsolda yer alan bilgi-eğlence ekranı çekiyor. Bilgi eğlence ekranı 10 inç boyutunda orta konsoldaki yerini alıyor. Aracın koltuklarında bulunan ısıtma ve masaj özellikleri iç tasarım da dikkat çeken özellikler arasında diyebiliriz. Aynı zamanda araç 510 litre kapasiteli büyük bir bagaja sahip.

Citroen C4 X Teknik Özellikleri

C4 X’in elektrikli versiyonu olan e-C4 X elektrikli versiyonu 136 beygir güc (100 kW) ve 260 Nm tork üretebiliyor. Bu motor ile araç 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 9.5 saniyede ulaşıyor. Aracın ulaştığı azami hız ise 150 kilometre olarak açıklandı. e-C4 X, WLTP standartlarına göre dolu batarya ile 360 kilometre menzile ulaşabiliyor. Araçta bulunan 50 kWh batarya ise AC şarj ile 450 dakika da dolarken, hızlı şarj (DC) ile bu süre 30 dakikaya düşüyor.

C4 X’in içten yanmalı versiyonunda ise iki motor seçeneği mevcut. 1.2 PureTech benzinli ve 1.5 BlueHDi dizel motor seçenekleri yer alıyor. Benzinli motor da aracın 100 beygir güç ve 130 beygir güce sahip iki versiyonu yer alıyor. 100 beygir güce sahip versiyonda motor 205 Nm tork üretiyor. Bu versiyonda 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 11.2 saniyede tamamlıyorken azami hızı 194 kilometre olarak ölçüldü. 130 beygir güce sahip versiyonda ise motor 230 Nm tork üretiyor. Araç, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 10.9 saniyede tamamlıyorken maksimum hızı ise 210 kilometre olarak açıklandı. Dizel motor seçeneğinde ise araç, 130 beygir güç ve 300 Nm tork üretebiliyor. Aracın 0’dan 100 kilometreye hızlanması ise 11.7 saniyeyi bulurken maksimum hızı 210 kilometre olarak ölçüldü.