2022 Volkswagen Amarok Tanıtıldı

2022 Volkswagen Amarok Tanıtıldı

Volkswagen ile Ford arasında yapılan ticari araç anlaşması yeni ürünlerin piyasaya sürülmesine olanak sağlıyor. Bu ortaklığın bir parçası olan Amarok resmen tanıtıldı.

Volkswagen ile Ford arasında yapılan ticari araç anlaşması yeni ürünlerin piyasaya sürülmesine olanak sağlıyor. Bu ortaklığın bir parçası olan Amarok resmen tanıtıldı. Yeni Ford Ranger'ın omurgasını kullanan yeni nesil Amarok, pick-up segmentine yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Amarok’un, single ve double cab gövde tipleri ile satışa çıkacağını belirtelim. Modelin en uzun hali 5350 milimetre olarak karşımıza çıkıyor. Yerini aldığı modelden 96 milimetre kadar daha uzun olarak tasarlanmış.

Amarok, yeni omurgası ile sudan geçiş seviyesini 800 milimetre kadar yükseltti. Amarok, bazı bölgelerde AWD sürüşü de standart olarak kullanıcılarına sunacak. Kullanıcılar modeli iki farklı 4Motion kurulumu ile alabilecek. Bunlardan ilkinde tüm tekerleklerden çekiş sistemi sadece kullanıcı istediğinde aktif hale gelecek, diğerinde ise her daim AWD sürüş bulunacağını belirtelim.

Yeni Amarok, dört farklı dizel ve bir benzinli motor seçeneği ile satışa çıkarılacak. Model giriş seviyesinde 2.0 TDI motoru ile karşımıza çıkıyor. Bu motorun 150 ve 170 beygir güçteki versiyonlarını bulunuyor. Modelin dizel versiyonu ise aynı motordan, çift turbo beslemesi sayesinde, 210 beygir güç üretebileceğini belirtelim.

Dizel motorunun en tepesinde ise 3.0 litrelik V6 motor bulunuyor. Bu motor, 241 ve 250 beygir güç seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Benzinli motor kısmında 2.3 litrelik tek ünite ise 300 beygir güç ile karşımıza çıkıyor.

Advertisement