Fiat Doblo'nun Boşluğunu 3 Yeni Model İle Dolduracak

Fiat Doblo'nun Boşluğunu 3 Yeni Model İle Dolduracak

​​​​​​​Fiat, ülkemizin en önemli otomobil üreticileri arasında ki yerini koruyor.

Fiat, ülkemizin en önemli otomobil üreticileri arasında ki yerini koruyor. Uzun zamandır ülkemizde rağbet gören ticari otomobillerden olan Doblo’nun üretiminin yapıldığı tesis, artık Doblo’nun yeni modelini üretmeyeceği açıklanmıştı. Doblo üretiminin tesiste yapılmayacak olmasından sonra herkes merakla hangi otomobillerin bu tesiste üretileceğini bekliyordu. Edinilen bilgilere göre üretilecek otomobiller belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde Stellantis ve Koç Holding önemli bir toplantıya imza atmıştı. Bu toplantının ana konusunun Doblo yerine hangi otomobillerin üretilebileceğinin belirlenmesi olduğunu söyleyelim. Edinilen bilgilere göre Doblo’nun yerine 3 farklı otomobil üretimi gerçekleştirilecek. Bu otomobiller arasında hem ticari hem de binek otomobiller olacağı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca araçlardan bazıları hibrit bazıları da tamamen elektrikli üniteleri ile üretilecek.

Modellerin hangileri olduğu ise henüz belli olmadığını belirtelim. Bunun nedeni ise 2025 ile 2026 yılları arasında tanıtılacak otomobillerin üretimi yapılacağından dolayı henüz model isimlerinin belli olmaması olduğunu belirtelim. Model sayısının artması nedeniyle Fiat’ın yeni işe alımlar yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Doblo’nun İspanya’da üretileceği açıklanmıştı. Bu açıklamadan sonra şirketin hisselerinde düşüş yaşanmıştı. Yapılan açıklamalarda talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için eski nesil Doblo üretiminin 2023 yılının sonuna kadar süreceği açıklanmıştı. Tesiste her yıl 40000’den fazla Fiat Doblo üretimi gerçekleştiğini belirtelim.

Advertisement