2022 Mercedes GLC Serisi'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu

2022 Mercedes GLC Serisi'nin Çıkış Tarihi Belli Oldu

​​​​​​​Mercedes, gözde modelini elektriklendiriyor.

Mercedes, gözde modelini elektriklendiriyor.

Mercedes firması, yeni nesil GLC-Serisi'ni 1 Haziran'da tanıtacağını açıkladı. Çıkış tarihi ile birlikte yayınlanan fotoğraflarda çok fazla detay göremiyor olsak da aracın arka kısmını inceleme fırsatı buluyoruz. Tasarım detaylarını yeni C-Serisi'nden alınacağını da belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mercedes firmasının yaptığı açıklamalara göre GLC-Serisi içerisinde tamamen dijital ve modern bir kokpit tasarımı kullanılacak. Hatta Mercedes, standart donanım konusunda kendini çok geliştirdiğini belirtiyor. GLC-Serisi'nde kabin hacminin genişleyeceğini ve konforun artacağına Mercedes firması açıkladı.

GLC-Serisi, platform kardeşinden motor seçeneklerini kullanabilecek. Böylelikle modelin elektrikli olarak karşımıza çıkacağı anlamına geliyor. Hem yarı hem de şarj edilebilir hibrit destekli motorlara sahip olacağını belirtelim. Bu motorlar sayesinde farklı çıkış ve menzil opsiyonları model tarafından sunulacak. Mercedes firmasının açıklamalarına göre PHEV modellerin menzilleri 100 km ve 238 km arasında değişebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modelin konforlu bir kabin sunacağından bahsetmiştik. Konforu artırmak adına standart paket olarak karşımıza 4Matic sistemi çıkıyor. Ancak Mercedes 4WS sistemi ile de kullanıcılarına opsiyon sunuyor olacak.