Apple'dan Otonom Araç Hamlesi Geldi

Apple'dan Otonom Araç Hamlesi Geldi

Apple, otonom araçlarda kullanıma uygun bir sanal gerçeklik gözlüğü üretimi gerçekleştirdi ve gözlüğünün patentini aldı. Alınan bu yeni patentin, Apple'ın kendi otonom aracını geliştirdiğine yönelik ipucu olabileceği tahmin ediliyor.

Apple, otonom araçlarda kullanıma uygun bir sanal gerçeklik gözlüğü üretimi gerçekleştirdi ve gözlüğünün patentini aldı. Alınan bu yeni patentin, Apple'ın kendi otonom aracını geliştirdiğine yönelik ipucu olabileceği tahmin ediliyor.

ABD merkezli teknoloji firması Apple, otonom araçlarda kullanılabilen yeni bir sanal gerçeklik gözlüğünün patentini aldı. Alınan bu patenti, Apple'ın kendi otonom aracını geliştirdiğine dair bir ipucu olarak görebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Patenti alınan sanal gerçeklik gözlüğünün, kullanıcıların bir sanal toplantıda avatar kullanarak diğer kullanıcılarla etkileşime girdi veya otonom araçta seyahat ederken bir sanal gerçeklik platformunda üç boyutlu oyun oynayabilmesini mümkün olduğu görüntülendi.

Global bir haber sitesinde yer alan bilgiye göre; yeni sanal gerçeklik gözlüğü, taşıt hareketinden kaynaklanan mide bulantısının önüne geçecek. Söz konusu teknoloji bunun dışında, otonom araçlardaki sürüş deneyimini de etkili bir şekilde oyunlaştırabilecek. Sanal gerçeklik deneyimi, aracın konumuna göre değişim gösterecek.

Apple Son Dönemlerde Mühendis Transferini Artırdı

Bir yandan; Apple, son yıllarda Tesla ve Ford'dan birçok üst düzey mühendis transfer etti. Bu işe alımların şirketin otonom sürüş teknolojilerine yönelik yatırımlarını ortaya koyduğu da belirtelim. Analistler, Apple'ın sanal gerçeklik ürünlerini 2024 yılında piyasaya sürülmeye başlayabileceğini de ifade ediyor. Bekleyip göreceğiz.