Yeni Mercedes EQE Türkiye'de

Yeni Mercedes EQE Türkiye'de

Mercedes-EQ markasının E-Segmenti'ndeki ilk elektrikli sportif sedanı EQE, 2021 yılındaki dünya tanıtımının ardından Türkiye de kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Yeni EQE, ilk etapta 292 beygir gücündeki EQE 350+ ve 625 beygir gücündeki Mercedes-AMG EQ

Mercedes-EQ markasının E-Segmenti'ndeki ilk elektrikli sportif sedanı EQE, 2021 yılındaki dünya tanıtımının ardından Türkiye de kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Yeni EQE, ilk etapta 292 beygir gücündeki EQE 350+ ve 625 beygir gücündeki Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ versiyonlarıyla birlikte satışa sunulacağı belirtildi. EQE 350+, 292 beygir gücündeki elektromotoruyla WLTP döngüsünde 613 kilometreye kadar menzili olduğunu da belirtelim. Otomobilin üretimi, dünya pazarı için Almanya’nın Bremen şehrinde, Çin pazarı içinse, Çin’in başkenti Pekin’de yapılıyor.

Mercedes-EQ’nun tüm karakteristik özelliklerini barındıran EQE'de, ön ve arka tampon-tekerlek mesafesi kısa tutulmuş olup, arka kısmında ise keskin bir spoiler ile dinamizmi üst seviyeye çıkarmak amaçlanmıştır. Aracın gövdesiyle aynı hizada olan 19 ila 21 inçlik jantlar, EQE’nin kaslı bir görüntüye sahip olmasında büyük bir önem taşıdığını belirtelim.

EQS’ye göre daha kompakt olarak dizayn edilen EQE modeli, 3.120 milimetre ile EQS’ten 90 milimetre daha kısa bir dingil mesafesine barındırdığını söyleyelim. Yeni EQE modeli, CLS modeline benzer dış boyutlar ortaya koyuyor olduğundan burada CLS modeline benzer olarak sabit bir arka cam ve bagaj kapağının olduğunu görebiliyoruz. E-Serisi’ne bakıldığında 65 santim daha yüksek oturma pozisyonuna sahip olan EQE’nin bagaj hacmi ise 430 litre olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EQE'nin 292 beygir gücündeki EQE 350+ ve 625 beygir gücündeki Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ olmak üzere ilk etapta iki farklı sürüm ile piyasaya giriş yaptığını belirtelim. EQE 350+’nın bataryası yaklaşık 90 kW/sa kullanılabilir enerji kapasitesine sahip olduğunu belirtelim. WLTP döngüsünde ise 613 km’ye kadar menzil sunduğunu da belirtelim.

Standart olarak karşımıza çıkan arka aks yönlendirme ile EQE modeli, şehir içinde kompakt bir otomobil kadar yüksek manevra kabiliyeti sunuyor.

Elektrikli Akıllı Navigasyon, şarj durakları da dahil olmak üzere çok sayıda etkene bağlı olarak en hızlı yolu ve en uygun rotayı planlayabiliyor. Araç  sürücüsünün kullanma tarzındaki değişikliğe dinamik olarak tepki gösterebiliyor. Rota hesaplamasında, rotaya manuel olarak eklenen şarj istasyonları tercih ediliyor.

12.3 inçlik OLED ekran, ön koltukta yolculuk yapan yolcular için yol deneyimini daha keyifli bir hale getiriyor. Araç sürücüsünün, yolcunun önünde bulunan ekrana bakıp bakmadığını algılayan kamera tabanlı engelleme sisteminin mevcut olduğunu belirtelim. Sürücünün sürüş esnasında yandaki ekrana baktığını algıladığı an da dinamik içeriği il sürücü için ekranı otomatik olarak karartıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EQE modeli, birçok özelliği bir arada barındıran yeni sürüş destek sistemine sahip olduğunu belirtelim. ATTENTION ASSIST’in hafif uyuklama uyarısı (MBUX Hyperscreen ile) da bu özelliklerden biri. Bu özellik ile, kamera sayesinde sürücünün göz kapağı hareketlerini analiz ediliyor. Sürücünün, önünde yer alan ekrandan sürüş destek bilgilerine rahat bir biçimde ulaşıldığını belirtelim.

Türkiye satışa çıkmaya hazırlanan EQE modelinin başlangıç fiyatının 2.379.500 TL olarak karşımıza çıktığını belirtelim.

Advertisement