2022 Honda Civic Type R İçin Tarih Verildi!

2022 Honda Civic Type R İçin Tarih Verildi!

Honda Avustralya direktörü Stephen Collins küresel bir dergide verdiği demeçte Yeni nesil Civic Type R'nin dünya lansmanının Haziran ayı içerisinde gerçekleşeceğini paylaştı. Collins, '2023 Honda Civic Type R, Avrupa yazında Haziran ayında tam olarak göst

Honda Avustralya direktörü Stephen Collins küresel bir dergide verdiği demeçte Yeni nesil Civic Type R'nin dünya lansmanının Haziran ayı içerisinde gerçekleşeceğini paylaştı. Collins, '2023 Honda Civic Type R, Avrupa yazında Haziran ayında tam olarak gösterilecek' ifadelerini kullandı.

Honda modelinin küresel prömiyerini, Temmuz’da NTT IndyCar Serisi etkinliğinde göreceğimiz belirtelim. Ancak lansman gerçekleşse bile Honda Ohio'da göstereceği prototipi gizli tutacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kulislerde yer alan haberlerde Avrupa'da sadece benzinli Civic Type R olacak. Model, turboşarjlı 2,0 litrelik motorunun geliştirilmiş bir versiyonunu kullanacak. Eski FK8 modeli, 320 beygir güç sunuyor. Ancak mühendisler daha fazla güç istiyor ki aracın performansını artırma konusunda oldukça kararlılar.

Honda Civic Type R yalnızca manuel şanzımanla gelecek. Yeni nesil Civic modeli büyük ihtimalle "en hızlı önden çekişli üretim otomobili" olacak.

Honda modelini üç pedal, güçlü bir gaz motoru ve elektrifikasyon ile göreceğiz. Bu durum da markanın geleneksel formüllerine bağlı kalan son ekonomik performans otomobillerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Advertisement