2022 BMW B8 Gran Coupe Tanıtıldı

2022 BMW B8 Gran Coupe Tanıtıldı

Geçtiğimiz haftalarda BMW, makyajlı 8 Serisi ailesini tanıtmaya başladı. Alpina isimli bir Alman modifiye firması makyajlama çalışması yaparak B8 Gran Coupe isimli modeli yeniledi.

Geçtiğimiz haftalarda BMW, makyajlı 8 Serisi ailesini tanıtmaya başladı. Alpina isimli bir Alman modifiye firması makyajlama çalışması yaparak B8 Gran Coupe isimli modeli yeniledi. Alpina, makyajlama operasyonu yaparken başyapıt markası olan BMW'nin izlerini dikkatli şekilde takip etmiş. 162.100 euro başlangıç fiyat etiketiyle satışa sunulması beklenen bu araç, Temmuz ayının içerisinde showroom'lardaki yerini alacak.

Görünüş olarak B8 Gran coupe'nin çok dikkat çekici değişimler yaşamadığını söyleyebiliriz. Tabi en dikkat çeken değişim ön ızgarada yaşanmış ve B8 Gran Coupe'nin panjuru ışıklandırılmış. Araç sahipleri bu şık otomobili yeşil ve mavi renkler ile satın alabilecekler. Ayrıca Alpina, makyaj çalışmasıyla beraber kullanıcılarına BMW Individual'ın renk seçeneklerini sundu.

İç tarafa geldiğimizdeyse makyajlı 8 Serisi'ne ait çift ekranlı kurulumu görmekteyiz. B8 Gran Coupe 12.3 inç Live Cockpit Professional ismindeki dijital gösterge paneli ile birlikte gelmekte. Işıklandırılmış Alpina logolarını gördüğümüz giriş noktalarına ek olarak bu ekranlarda lazerle işlenmiş logoları da görmekteyiz.

Motor kısmındaysa herhangi bir değişim yaşanmamış. B8 Gran Coupe halen BMW'nin 4.4 litrelik turbolu V8 motorunu kullanmakta olduğunu aktaralım. Bu motordan 630 beygir güç ve 800 Nm tork çıkışı sağlayabilen Alpina ekibi, otomobili 8 ileri otomatik şanzıman ve tork dağıtım asistanı özelliğiyle eşleştirmiş. Böylelikle 0-100 km/sa hızlanmasını 3.4 saniye gibi bir zamanda tamamlayabilmekte.

Makyaj operasyonu ile daha fazla özelliği getirmeyi amaçlayan Alman modifiye firması Alpina, aracın döşeme seçeneğini de attırdı. Böylece otomobil farklı renk ve döşeme opsiyonlarına kavuştu.

Advertisement