Porsche Taycan Turbo S Coupe, Müthiş Tasarım Detaylarıyla Karşımıza Çıktı

Porsche Taycan Turbo S Coupe, Müthiş Tasarım Detaylarıyla Karşımıza Çıktı

Porsche, sedan ve vagon modelleri ile çalışmalarına devam ederken, 2022 yılında gelmesi planlanan yeni nesil Macan ile crossover dünyasında EV araç yelpazesini genişletmeyi amaçlıyor. Porsche şirketi bir coupe araç için beklememiz gerektiğini ve sabırlı o

Porsche, sedan ve vagon modelleri ile çalışmalarına devam ederken, 2022 yılında gelmesi planlanan yeni nesil Macan ile crossover dünyasında EV araç yelpazesini genişletmeyi amaçlıyor. Porsche şirketi bir coupe araç için beklememiz gerektiğini ve sabırlı olmamızı açıkladıklarından dolayı, elektrikli 911 modelinin 2030 yılında önce gelmesi zor görünüyor. Bu şartlar altında içten yanmalı motoru bulunmayan iki kapılı modelle ilgili, 918 Spyder modelinin izinden devam edeceği bir hiper otomobil gibi duruyor.

Potansiyel hiper otomobil işte bu sırada dijital ortamda yeniden hayat bulacak. 2023 modeli yılı üretimi için Turbo S'den ilham alan Taycan Coupe'nin render görüntüleri tasarlandı. Şuanda satışına devam edilen herhangi bir elektrikli coupe olmadığından bu klasmanda tamamen rakipsiz. Bu coupe model için oldukça büyük emek harcanmış.

Baktığımızda çamurlukları ve güçlü aerodinamik yapısıyla dikkatleri üzerine çeken coupe’nin, dijital dünyadaki görünüm ve alacağı yerin daha çok Porsche'nin doğal emişli spor araçlarına benzer şekilde pist otomobili GT3 RS gibi olacağını kabul edebiliriz. Performansın üst seviyede olacağı kesin.

Tabi her şey tamam ama Taycan Turbo S'in güçlü elektrik motorları, hafif iki kapılı coupe'ye yerleştirilmesi konusunda tereddütlerimiz var. 2.270 kg ağırlığı azaltarak, Nevera'ya rakip olmasını beklediğimiz bu araç, yüksek performanslı EV üretebilmenin yollarına bakıyor.

Nevera'danda biraz bahsetmek gerekirse Porsche, temelleri yeni atılmış olan Bugatti Rimac ortaklaşmasında, Bugatti yüzde 45, Rimac'ta yüzde 24 hisseyi elinde bulunduruyor. Bu ortaklaşmadan güzel işler beklediğimizi söyleyebiliriz.