Yılın Tasarımı Ödülü Yeni Sahibini Buldu

Yılın Tasarımı Ödülü Yeni Sahibini Buldu

Maserati’nin yeni nesil süper spor otomobili MC20, Avrupa Ürün Tasarım Ödülü (The European Product Design Award) kapsamında ödülün sahibi oldu.

Maserati’nin yeni nesil süper spor otomobili MC20, Avrupa Ürün Tasarım Ödülü (The European Product Design Award) kapsamında ödülün sahibi oldu.

İtalyan lüks otomobil devi Maserati, elektrikli modeli MC20'yi geçtiğimiz sene eylül ayında sevenlerinin karşısına çıkarmıştı.Yeni model üzerinde konumlandırılan Nettuno isimli V6 motora, yepyeni teknolojiler ve toplamda 3 versiyon (benzinli, elektrikli ve üstü açılır versiyon) eşlik ediyor.

Tasarım Ödülünün Sahibi Oldu

Maserati MC20, uluslararası ürün tasarımcılarının çalışmalarını değerlendirmek amacı ile kurulan Avrupa Ürün Tasarım Ödülü Organizasyonu (The European Product Design Award) tarafından ödüle layık görüldü.

Maserati’nin yeni nesil süper spor otomobili; dünya çapında binlerce heyecan verici tasarım ve yenilikçi ürün arasında jüri tarafından üç farklı kategoride bu ürünün sahibi oldu.

Ödül değerlendirmesinde bulunan Maserati Tasarım Başkanı Klaus Busse, "Amacımız, ilerleyen yıllarda Maserati'de yeni bir dönemi başlatan model olarak hatırlanacak bir otomobil tasarlamaktı. MC20 ile hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Bu benzersiz projeye gönülden bağlı tüm ekip arkadaşlarımla böylesine önemli bir ödüle layık görüldüğümüz için onur duyuyorum." şeklinde ifadelerini dile getirdi.

Gücünü Kendi Geliştirdiği Motordan Alıyor

Herhangi bir elektrik desteğine ihtiyacı olmayan benzinli MC20, İtalyan firmanın son 20 yılda kendi geliştirdiği ilk motor olan Nettuno’dan güç alıyor. Nettuno, çift turboya ve duble yanma prensibine sahip 3.0 litrelik V6 tam 630 bg (470 kW) güç, 729 Nm tork değerlerini üzerinde barındırıyor. 8 ileri çift kavramalı şanzımana eşli araç, 100 km/h hıza 2.9 saniyede ulaşabilirken maksimum 323 km/s sürate sahip.

Gelmiş geçmiş en kişiselleştirilebilir Maserati bilgi-eğlence sistemini üzerinde bulunduran MC20'de araç sahipleri akıllı telefonları ile servis tarihi, güvenlik özellikleri gibi birçok fonksiyona da rahatça erişim sağlayabiliyor.