Yerli Otomobil TOGG’un Fiyatıyla Yarışacağı Elektrikli SUV’ler

Yerli Otomobil TOGG’un Fiyatıyla Yarışacağı Elektrikli SUV’ler

Burada yerli arabanın 2022 yılının son aylarında seri üretim bandından indiğinde bütün Türkiye’nin gurur duyacağını belirten Bakan Varank, merak edilen fiyat konusunda ise şu sözlere yer verdi:

Yerli otomobil TOGG’un SUV aracının fiyatıyla yarışacağı elektrikli SUV otomobiller şu anda kaça satılıyor?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz hafta TEKNOFEST’te görücüye çıkan yerli otomobil TOGG standında açıklamalar yapmıştı. Burada yerli arabanın 2022 yılının son aylarında seri üretim bandından indiğinde bütün Türkiye’nin gurur duyacağını belirten Bakan Varank, merak edilen fiyat konusunda ise şu sözlere yer verdi:

Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sözünü veriyor arkadaşlar. Araç kendi sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak.

İşte Yerli Otomobil İle Yarışacak Elektrikli SUV Modeller

Türkiye pazarında şu an lüks yaşam alanına ve donanım özelliklerine sahip yerli araba gibi yüzde yüz elektrikli SUV segmentinde bulunan birkaç farklı otomobil yer alıyor.

Peki bu araçlar 27 Eylül 2021 tarihi itibarıyla güncel fiyat rakamları ne kadar?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Rakamlar tam olarak şöyle:

  • MG ZS EV: 394.000 TL
  • XEV IEV7S: 280.000 TL
  • BMW iX3: 1.088.700 TL
  • Jaguar I-Pace: 1.303.594 TL
  • Mercedes-Benz EQC: 1.228.000 TL
  • Hyundai Kona Elektrik: 487.000 TL

Türkiye pazarında aracı isimler tarafından satılan Tesla Model X gibi elektrikli otomobillerde yer alıyor. Fakat onları resmi satış olmadığı için listelere koymadık.

Advertisement