Yeni Toyota GR86 Tasarım Detayları Netleşiyor

Yeni Toyota GR86 Tasarım Detayları Netleşiyor

Japon markanın başındaki isim Akio Toyoda, üretim konusunda ortaklık yapılsa da tasarım ekibinin "86 modelini BRZ modelinden görsel ve performans olarak" ayıracağından emin.

Yeni nesil Subaru BRZ gün yüzüne çıkalı henüz yakın bir zaman olsa da Toyota hâlâ sessizliğini koruyor. Bu gecikme ilk bakıldığı zaman kötüye yorumlanabilir olsa da Japon markanın iyi bir nedeni var: 86'yı Subaru BRZ modelinin kopyası olmaktan uzaklaştırmak. Best Car Web haberine bakılırsa BRZ ve jenerasyon değişimi ile adını GR86 modeline dönüştürecek olan model aynı banttan çıkacak. Peki Toyota bunu nasıl başaracak?

Japon markanın başındaki isim Akio Toyoda, üretim konusunda ortaklık yapılsa da tasarım ekibinin "86 modelini BRZ modelinden görsel ve performans olarak" ayıracağından emin. Bu durumda GT86/GR86 muhtemelen yüzünü önümüzdeki sene gösterecek.

Motor Yazılımı Toyota Markasını Özgün Kılıyor

Altyapının aynı olması durumunda ise mühendislerin performans açısından fark yaratmasını takdir edersiniz. Az bütçe ile sürüş deneyimini değiştirmek için yapılabilecek şeyleri düşündüğümüzde aklımıza vites oranları ve motor yazılımı da geliyor aslında. Daha meşakkatli bir değişim, GT86/GR86 modelini daha da geciktirebilir.

Toyota modeli tasarım açısından da farkların küçük olmasını bekliyoruz aslında. İki markanın yenilenen yüz dizaynlarına bakıldığı zaman yanı sıra ufak değişimler ise olası. Sızan patent görsellerinde ön tampon ve stop lambası civarında minik farklar yer alıyor.

Toyota Teknik Detayları İle Dikkat Çekti

Yeni Toyota GT86/GR86 gücünü tıpkı kardeşi BRZ modeli gibi 2.4 litrelik Boxer motordan alacağını da belirtelim. FA24 kodlu ünite Japon spor coupe modelinde 230 bg güç, 250 Nm tork sunuyor. Eskiden kullanılan FA20 ve EJ20 motorların en fazla 205 bg güce ulaştığı düşünülürse turbolanmadan %12 güç kazanmak gayet başarılı olarak nitelendirilebilir.

Advertisement