Yeni Suzuki S-Cross Türkiye'de Satışa Sunuldu

Yeni Suzuki S-Cross Türkiye'de Satışa Sunuldu

​​​​​​​Küçük crossover segmentindeki SX4 S-Cross yoğun rekabet ortamı yüzünden, kısa sürede gözden düşmesine sebep olmuştu.

Küçük crossover segmentindeki SX4 S-Cross yoğun rekabet ortamı yüzünden, kısa sürede gözden düşmesine sebep olmuştu. İlk kez 2006 yılında piyasaya çıkan B segment model, uzun bir aradan sonra küçük crossover segmentinde adından söz ettirmeyi hedefliyor. SX4 adını artık kullanmayacak olan model sadece S-Cross adını kullanacak. Yeni model yüksek sürüş kalitesi, yeni tasarımıyla da farkını ortaya koyacak.

Macaristan'da üretimi devam eden modelin ön kısmında piano black ile süslenmiş büyük bir ızgara olduğunu söyleyelim.

Aracın arka kısmına geldiğimizde değişimin daha fazla olduğunu görebiliyoruz.  Kısa bir arka kısma sahip olan model, çok daha geniş stoplar ile dizayn edilmiş. Ön ve arka kısımlara plastik korumalar yerleştirilerek S-Cross’un arazi de daha rahat gitmesi amaçlandığını söyleyebiliriz.

Modelin yoğun bir makyaj operasyonu geçirdiği söyleyebiliriz. Buna rağmen modelin boyutunda değişim olmadığını söyleyelim. Modelin 4300 milimetre uzunluğu, 1785 milimetre genişliği ve 1585 milimetre yüksekliği olduğunu da yeri gelmişken söyleyelim.

Aracın kabinine girdiğimiz zaman ise ilk olarak gözümüze 9 inç büyüklüğe sahip multimedya ekranı çarpıyor. Bu multimedya ekranının Android Auto ve Apple CarPlay sistemini destekleyeceğini de söyleyelim.

Aracın motoru ise, 1.4 litrelik turbolu bir motor olduğunu belirtelim. Bu motorun yarı hibrit desteği sunacağını 130 beygir güce sahip olduğunu ve 235 Nm tork üretebileceğini belirtelim. Bu motorun 0-100 km/sa hızlanmasını 9.5 saniyede yaptığını söyleyelim.

Advertisement