Yeni Skoda Fabia Üretilmeye Başladı

Yeni Skoda Fabia Üretilmeye Başladı

Skoda Fabia modeli yeni nesli ile üretilemeye başladı. Yakın bir zamanda ülkemizde olmasını bekliyoruz. Farklı opsiyonlara sahip olacak model için bekleyip göreceğiz.

Mayıs ayının başlarında Skoda, yeni nesil Fabia modelini tanıtmıştı.. Markanın Çekya'da yer alan tesisinde üretimini sürdürdüğü Fabia'nın ilk örneği sonunda kullanıcılarla buluştu. Mlada Boleslav'da üretilen model için tam 110 milyon euro'luk bir yatırım yapan otomotiv devi, yeni nesil Fabia'yı Kasım ayında Türkiye’de satışa sunabilir.

B segmentinin en çok satan modelleri arasında yer alan Fabia, Skoda için de büyük önem arz ediyor ki satışları Octavia modeline oldukça yakın.

MQB A0 platformunun yer aldığı model boyut anlamında da eskisinden çok daha büyük. Selefine göre tam 111 milimetre uzayan yeni Fabia artık 4.108 mm bir uzunluğa sahip. Bu uzunluk aks mesafesine de yansıyarak iki aks arasındaki aralığı 2.564 mm'ye çıkarmış gibi görünüyor. Bu da içeride daha ferah bir ortam oluşmasını sağlıyor.

Skoda Fabia Teknolojik Bir Şekilde Üretilecek

Scalave Kamiq ile aynı üretim bandında yer alan model, oldukça teknolojik bir şekilde üretilecek. Skoda'nın bizlerle paylaştığı bilgiye bakılırsa her atölyede bulunan kompleks adımlar artık robotlar aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Euro 6d standartlarının içine girecek motor seçeneklerinin ilk adımında 1.0 MPI ünite yer alacak. 65 ya da 80 bg güç ile alınabilen bu ünitenin bir adım üstünde, DSG opsiyonu ile gelen 1.0 TSI motora yer verildiğini belirtelim. Bu motor 95 ya da 110 bg güç seçenekleri ile karşımıza çıkacak.

Advertisement