Yeni Skoda Fabia Tanıtıldı

Yeni Skoda Fabia Tanıtıldı

Uzun bir zamandır ipucu görselleri paylaşılan yeni Skoda Fabia resmi olarak tanıtıldı.  Volkswagen Grubu'nun MQB-A0 platformu üzerine inşa edilen dördüncü nesil Fabia modelinin ölçüleri artık ekişinden

Uzun bir zamandır ipucu görselleri paylaşılan yeni Skoda Fabia resmi olarak tanıtıldı.  Volkswagen Grubu'nun MQB-A0 platformu üzerine inşa edilen dördüncü nesil Fabia modelinin ölçüleri artık ekişinden

Yeni Fabia modelinin uzunluğu 4107 mm, genişliği 1780 mm, yüksekliği 1460 mm, aks mesafesi ise 2564 mm olarak açıklandı.

Skoda modelinin ölçülerinde olan artışla artık daha ferah bir iç mekân deneyimi sunan modelin bagaj hacminde de 50 lirtelik bir artış var. Aracın bagaj hacmi 380 litre olarak bizleri karşılıyor.

Skoda modelinin değişen bir başka yeri ise iç mekânı. Octavia modeline benzeyen konsolda, giriş seviyesinde 3.5 inçten başlayan bir sürüş ekranı yer alıyor. Donanım seviyesine göre bu ekran 10.2 inç diyebiliriz.

Konsolun merkezinde de standart olarak 6.8 inç multimedya ekranı opsiyonel olarak 9.2 inç modeli olarak opsiyonlanabiliyor.

Klima kontrollerinin fiziksel tuşlarla kontrol edildiğini belirtelim. Ayrıca araç tasarımında kablosuz şarj ünitesine de yer verilmiş. Daha önce paylaşılan çizimlerde de görünen geleneksel el freni de varlığını koruyor.

5 Farklı Motor Seçeneğine Yer Verilmiş

Yeni nesil Fabia modelinde tamamı Euro 6D normlarını karşılayan 5 farklı motor opsiyonuna yer verilmiş. Giriş seviyesinde üç silindirli 1.0 MPI atmosferik motor yer alıyor. 65 bgve 80 bg olmak üzere iki farklı güç çıkışına yer verilmiş. Bu motor 90 Nm tork üretiyor ve 5 ileri manuel şanzıman ile kullanıcıya sunulabiliyor.

Bir üst kademede iki farklı 1.0 litre TSI motor seçeneğine yer verilmiş. Bu üç silindirli turbo motorlardan ilki 95 beygir ve 175 Nm tork üretiyor. İkinci seçenek ise 110 beygir ve 200 Nm tork üretiyor. İlk seçenek sadece 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilirken, daha güçlü olan 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG ile satın alınabiliyor.

Araçta Leon, Golf ve Octavia Motoru Yer Alıyor

Ayrıca araç üzerinde Leon, Golf ve Octavia modelinde gördüğümüz 1,5 litrelik dört silindirli motor yer alıyor. Bu motor 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. Araç bu değerlerle 0'dan 100'e hızlanmasını 7,9 saniyede tamamlarken maksimum 225 km/s hıza ulaşıyor.

Advertisement