Oppo Elektrikli Araç Üretmeyi Amaçlıyor

Oppo Elektrikli Araç Üretmeyi Amaçlıyor

2015 yılında Apple markasının başlattığı otomobil kervanına Oppo da katılacak. "Elektrikli araç yapmak isteyen akıllı telefon üreticileri" furyasına yepyeni bir marka daha eklendi. Kısa süre önce Huawei ve Xiaomi'nin de benzer niyette olduğunu öğrenmiştik

2015 yılında Apple markasının başlattığı otomobil kervanına Oppo da katılacak. "Elektrikli araç yapmak isteyen akıllı telefon üreticileri" furyasına yepyeni bir marka daha eklendi. Kısa süre önce Huawei ve Xiaomi'nin de benzer bir uğraşları olduğunu biliyorduk ancak ve Oppo da bu kervana katılmak istiyor.

Çin menşeli teknoloji firması son yıllarda Türkiye'de de adını duyurmaya başladı. Elektronik devi BBK bünyesindeki oluşum, 2020 yılında Çin'de %21 pazar payı ile en büyük akıllı telefon üreticisi olmuştu. Oppo kurucusu ve CEO'su Tony Chen, bu başarıyı yollara da aktarmak istiyor.

CarNewsChina'ya göre Chen, Oppo otomobil projesini ilk elden yönetiyor ve otomotiv endüstrisinde çalışmış mühendis ve tasarımcı alımına başlamış bile.  Teslamarkasının bataryaüreticisi ve tedarikçisi CATL ile de iletişime geçen Oppo henüz bir otomotiv departmanı kurmamış olsa da bu yolda büyük bir hızla ilerliyor olabilir.

Chen, Çin medyasına "Araç üretiminde bile Oppo olarak güçlü olduğumuz noktalara odaklanacağız. Eğer gelecekte otomobil üreticileri iyi araçlar yapamaz ve Oppo olarak gücümüz olursa bunu deneyeceğiz." açıklamasında bulunmuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Oppo'nun EV projesine nasıl yaklaşacağı ise şimdilik bilinmiyor. Huawei gibi hâlihazırda işleyen bir firmayı alma ihtimali bulunan Oppo, işe tamamen sıfırdan da başlayabilir. Çinli teknoloji devi için izlenebilecek bir diğer rota ise otomobil  markaları için tedarikçi konumunda hareket etmek - ki Oppo imzalı bir dizi otonom sürüş sistemi patenti olduğu düşünülürse bu kulağa makul geliyor.

Bakalım Oppo'nun EV macerası nasıl şekillenecek? Önümüzdeki aylarda konuyla ilgili çıkacak açıklamaları bekleyip görelim...