Yeni Seat Leon Modelinin Ülkemiz İçin Fiyatı Belli Oldu!

Yeni Seat Leon Modelinin Ülkemiz İçin Fiyatı Belli Oldu!

Seat Leon modelinin yeni nesli ülkemizde satışa sunuldu. Dördüncü nesil Leon modelinin 1.5 TSI 130 beygir motor ve FR donanım seçeneğiyle 231 bin 500 TL’den

Seat Leon modelinin yeni nesli ülkemizde satışa sunuldu. Dördüncü nesil Seat Leon modelinin 1.5 TSI 130 beygir motor ve FR donanım seçeneği ile 231 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ile yetkili satıcılarda kullanıcının beğenisine sunuldu. Ülkemizde en çok satan model olan yeni Seat Leon, Şubat ayı içerisinde satışa sunulacak.

Bugüne kadar üretilen ilk üç nesli ile 2.2 milyon adetten fazla satış rakamına ulaşarak Seat markasının amiral gemisi olan Leon dördüncü nesli 1.5 TSI 130 beygir motor ve FR donanım seçeneği ile 231 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.

Yapılan açıklamaya göre, 1.0 TSI 110 HP Style ve 1.0 eTSI hafif-hibrit (mHEV) 110 HP DSG Style Plus opsiyonları ise Şubat ayı içerisinde satışa sunulacak. 1.5 eTSI hafif-hibrit (mHEV) 150 HP DSG motor opsiyonunun ise 2021 yılı ikinci çeyrekte satışta olacağını belirtelim.

MQB Evo platformunda dizayn edilen otomobilin 4 bin 368 mm uzunluk, bin 799 mm genişlik, donanımına göre değişkenlik gösterebilen bin 456 mm yükseklik ile 2 bin 686 mm aks mesafesine sahip olduğunu da belirtelim.

Yeni Seat Leon modelinin Türkiye’de ilk etapta Style, Style Plus ve FR olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi sunulacağı bilgisini de verelim. Konfor odaklı Xcellence donanım paketinin ise 2021 ikinci çeyrek içerisinde satışa sunulacağı da gelen bilgiler arasında.

Araçta 3 Farklı Donanıma Yer Verilmiş

Style donanımında standart olarak sunulan 16" alüminyum alaşımlı jantlar, EcoLED ön ve arka farlar, dönüşe duyarlı LED ön sis farları, elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı yan aynalar, arka park sensörleri, Otomatik Klima, ön ve arka LED okuma lambaları, LED aydınlatmalı makyaj aynaları, anahtarsız çalıştırma sistemi, çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi, 8,25" dokunmatik renkli ekranlı multimedya sistemi, sürücü ve yolcu yükseklik ayarları, ön bölge asistanı (Front Assist), Şerit Takip Asistanı (LKS) ve acil durum çağrı sistemi (e-Call) öne çıkan detaylar arasında.

Style Plus pakette ise Style donanıma ek olarak üç bölgeli otomatik Klima ile birlikte ısı kontrollü arka orta havalandırma kanalı ve arkada aydınlatmalı USB-C çıkışlarına yer verilmiş. Görsel olarak koyu karartılmış arka camlar eklenirken, teknoloji cephesinde ise Geri Görüş Kamerası, kablosuz şarj ünitesi ve Full Link teknolojisi de araç üzerinde bulunuyor.

Otomobile daha sportif bir karakter kazandıran FR donanım paketinde ise 17” alüminyum alaşımlı jantlar, Full LED mercekli ön farlar, “Infinite LED” arka farlar, dinamik LED aka sinyaller ve yan ayna altlarında “Hola” karşılama ışığı, koyu karartılmış arka camlar, elektrikli ayarlanabilir, ısıtmalı ve katlanabilir yan aynalar, ön ve arka park sensörleri, üç bölgeli Otomatik Klima ve ısı kontrollü arka orta havalandırma kanalı, 10,25" Dijital Gösterge Paneli, tek renkli LED ambiyans aydınlatması, 10'' dokunmatik renkli ekranlı multimedya sistemi, krom egzoz görünümlü arka difüzör, bagaj kapağında FR logosu, sürüş profili seçimi, iç bölümde deri kaplamalı kapı paneli, spor tip koltuklar ile kırmızı dikişli koltuk döşemeleri ve FR logolu deri direksiyon simidi bulunuyor.

Otomatik Vites Yarı Hibrit İle Geliyor

Yeni Seat Leon modelinde benzinli motorların tamamı turboşarjlı TSI motor opsiyonlarından meydana geliyor. 1.0 litre motor seçeneklerinde 110 hp düz vites ve 7 ileri DSG otomatik vites seçenekleri bulunuyor. 1.5 litre benzinli motorlar ise 130 hp düz vites ve 150 hp 7 ileri DSG otomatik vites seçeneğiyle sunulduğunu da belirtelim.

Otomatik vites seçeneklerinin tümünün 48V Li-Ion batarya ve jeneratör içeren bir hafif-hibrit (mHEV) teknolojisi ile donatıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Advertisement