Yeni Nesil Jeep Grand Cherokee Nihayet Tanıtıldı

Yeni Nesil Jeep Grand Cherokee Nihayet Tanıtıldı

Jeep Grand Cherokee, markanın lüks SUV modelinin beşinci jenerasyonu için oldukça manidar bir görünümle karşımıza çıkıyor. Otomobilin satışları 2021 yılının dördüncü çeyreğinde başlayacak. Lakin sahibi olmak isteyen kullanıcılarının yeni 4xe şarj edilebil

2022 Jeep Grand Cherokee, markanın lüks SUV modelinin beşinci jenerasyonu için oldukça manidar bir görünümle karşımıza çıkıyor. Otomobilin satışları 2021 yılının dördüncü çeyreğinde başlayacak. Lakin sahibi olmak isteyen kullanıcılarının yeni 4xe şarj edilebilir hibrit aracı için 2022 yılının başına kadar bekleyecek. Ayrıca otomobili almak isteyen bireylerin aralarından seçim yapabilecekleri bolca donanım paketi var. Altitude, Limited, Laredo,Overland, Trailhawk, Summit ve Summit Reserve mevcut durumda.

Jeep Grand Cherokee Teknik Özellikleri

Yeni Jeep Grand Cherokee modelinde üç ayrı güç aktarma organı yer alıyor. Giriş seviyesinde, 295 beygir güç ve 348 Nm tork değerleri üreten bir 3,6 lt’lik bir Pentastar V6 motordan güç alıyor. Neredeyse 2800 kilogram çekme gücü yer alıyor. Kullanıcılar bunu yükselterek 360 beygir gücü ve 528 Nm tork ile 5,7 lt’lik V8 motor sayesinde yaklaşık 3 bin 200 kg’a kadar çekme gücü sunuyor.

Haberin başında belirttiğimiz 4xe PHEV versiyonunda Overland, Trailhawk, Limited, Summit ve Summit Reserve donanım paketleri yer alıyor. Otomobil, toplam 378 bg gücü ve 637 Nm tork değerleri üreten elektrik destekli 2,0 lt’lik turbo şarjlı dört silindir kullanıyor. 17 kw saatlik pil takımı, sadece elektrik gücü ile çalıştığı zaman tahmini olarak 40 km menzil sunuyor. Yaklaşık 2 bin 720 kg’a kadar çekiş sağlayabiliyor.

Yeni Jeep Grand Cherokee Boyutları

Yeni Grand Cherokee modelinin boyutlarından bahsedecek olursak, iki sıralı Grand Cherokee'nin toplam uzunluğu, üç sıralı Grand Cherokee L seçeneğinden 28,9 cm daha kısa. Uzun aks aralığı ise daha büyük modelden 12,7 cm daha azdır. Giden iki sıralı Grand Cherokee ile karşılaştırıldığı zaman, toplam yolcu hacmi 0,11 metreküp ve kargo alanında 0,04 metreküp artış gözlere çarpıyor.

Eğer off-road yapmayı düşünüyorsanız yöneleceğiniz donanım paketi Trailhawk olmalıdır. Yerden yüksekliği 28,7 cm olan araçta, Quadra-Lift havalı süspansiyon sistemi ve elektronik olarak kontrol edilen sınırlı kaydırmalı arka diferansiyeli olan Quadra-Drive II aktif transfer kutusu yer alıyor.  Ben lüks seviyorum diyorsan onun da karşılığı var. En üst donanım paketi Summit Reserve'de Palermo deri döşemeler ve 950W, 19 hoparlörlü McIntosh stereo mevcut.

Jeep Grand Cherokee Donanım Özellikleri

2022 Grand Cherokee modelinin, kabin içinde de oldukça yüksek teknoloji özellikleri var. Dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranı için 10,1 inç'lik ekranlar var. Ayrıca 10 inç'lik head-up display de opsiyon listesine dahil oluyor. Dileyen alıcılar ön yolcu için 10.25 ekran alabilme seçeneğine de sahipler.

Otomobil, arka koltuk eğlence sistemiyle araçtakilerin Prime Video içeriklerini izlemesini öncülük eden Amazon Fire TV işlevi yer alıyor. Güvenlik konusunda, Yeni Jeep Grand Cherokee modelinde aktif frenleme ve yaya - bisikletçi algılama, aktif şerit yönetimi, şeritte kalma yardımcısı, gelişmiş fren yardımı, şeritten ayrılma uyarısı, uyarlanabilir hız sabitleyici, arka çapraz yol algılama, kör-nokta izleme ve park sensörleri yer alıyor. Ek seçenekler arasında kavşak çarpışma yardımı, gece görüş kamerası ve uykulu sürücü algılama özellikleri var.

Advertisement