Yeni Kia Sportage'in Detayları Belli Oldu!

Yeni Kia Sportage'in Detayları Belli Oldu!

Yeni Kia Sportage hakkında detaylar gelmeye başladı. Farklı motor opsiyonları ile alınabilecek model hakkında detaylar ilerleyen günlerde karşımıza

Son zamanlarda tasarım dilini ciddi anlamda değiştiren Kia, artık eskisinden çok daha şık modelleri bünyesinde barındırıyor. Bununla beraber pek çok kişinin de Kia markası hakkında böyle düşündüğünü Güney Koreli üreticinin artan satış rakamlarından görebiliyoruz. Bu yükselişte önemli bir yere sahip olan Sportage, artık olgunlaşma sürecine girmiş yeni tasarım dilinin en son ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

Kaplan Burnu ızgara tasarımı ile oldukça fark yaratan Sportage, bu dominant tasarımını yüzündeki ince detayları birleştiren bir tuval olarak görüyor. Aracın hemen üzerinde kaputa giriş sağlayan hava kanalları ve bumerang şeklindeki LED gündüz far takımları bu tasarım üstünde harmanlanmış. Kia bu değişen tasarıma artık "Dijital Kaplan Yüzü" ismini veriyor.

Kia Sportage Tasarım Detayları Belli Oldu!

Aracın agresif dış tasarımı, kabine giriş yaptığımız zaman yerini şık bir kabine bırakıyor. Bu spesifik test aracı yüksek donanım paketinde olduğundan ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, ısıtmalı direksiyon ve pek çok donanım özelliğine sahip. Aracın içerisinde fiziksel tuş yer almıyor ve bu durum da bazı Kia severleri üzüyor. Kia burada parlak piano black kaplama kullanmış ve dizaynın tek göze batan detayı da tam olarak bu.

Kia'nın yeni Sportage'ı bu yıl içerisinde dünyanın her yerinde satışa sunulacak. Yeni logosu ile gelecek model, 1.6 litre turbolu ve 180 bg güç ile 265 Nm tork üreten motoru üzerinde barındırıyor. Model istenildiği takdirde 2.0 litrelik dizel motorla da satın alınabilecek. Hibrit ve şarj edilebilir hibrit üniteler de listede.

Yeni Kia Sportage modeli hakkında teknik detayları ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam edin