Volkswagen ID.5 GTX Konseptine Ait İlk İpuçları Paylaşıldı

Volkswagen ID.5 GTX Konseptine Ait İlk İpuçları Paylaşıldı

Volkswagen markasına ait ID.5 GTX versiyonu yakın bir zamanda karşımıza çıkacak. Markanın performans odaklı araçları arasında yer alıyor.

Volkswagen ID.5 uzun bir bekleyiş sonrası ilk kez Münih'te düzenlenecek IAA fuarında gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. ID.5 GTX ismi verilen konsept versiyonuna ait ilk görsel detayları haberimizde görebilirsiniz.

IAA Münih'te tanıtılacak olan model üretime hazır bir prototip olarak sunulmayacak ancak modelin geleneksel versiyonunun MEB platformunu kullanacak ilk coupe-SUV modeli olacağını belirtelim. Teaser'lara baktığımız zaman modelin üretim versiyonu, konsept modeli her açıdan fazlasıyla andıracak.

Volkswagen'in Performans Modeli Olacak

GTX takısının, Volkswagen'in elektrikli modellerine özel olduğunu belirtelim. GTI, GTD ve GTE gibi takıların ardından gelen bu yeni isim, tahmin edildiği gibi performanslı versiyon olarak karşımıza çıkıyor. Bu model de bir performans modeli diyebiliriz.

ID.5 GTX konseptinde bir elektrikli motor yer alacak. Toplamda 300 bg güç üretebilecek bu motor aracı ID.4 GTX'in performansı ile aynı seviyeye taşıyor. Fakat ID.5 GTX'in elinin altındaki en büyük avantaj, devasa büyüklükteki lityum iyon pili diyebiliriz. Modelde yer alan bu batarya 500 kilometre menzil mesafesi sunacak.

Volkswagen aracın üretim versiyonunu 2022 içerisinde kullanıcılarla paylaşacak. Markanın ikinci GTX modeli olacak Volkswagen ID.5, Wolfsburg menşeli üreticinin elektrikli otomobil planlarının önemli bir detayı olarak karşımıza çıkacak.