Yeni Kia Sportage Hibrit Görücüye Çıktı

Yeni Kia Sportage Hibrit Görücüye Çıktı

Kia, oldukça şık kabini keskin, yeni dış tasarımı ve yepyeni 2,5 lt’lik motor ünitesiyle beraber Yeni Kia Sportage modelini satışa sunmuştu. Bugün ise aynı Sportage modelinin hibrit seçeneğini karşımıza çıkarıyor.

2022 Kia Sportage Hibrit yüzde yüz dolu bir depoyla tam 800 km yol katediyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Koreli üretici Kia, oldukça şık kabini keskin, yeni dış tasarımı ve yepyeni 2,5 lt’lik motor ünitesiyle beraber Yeni Kia Sportage  modelini satışa sunmuştu. Bugün ise aynı Sportage modelinin hibrit seçeneğini karşımıza çıkarıyor. Hibrit modelde tek bir dolum depoyla 805 km yol gidebilecek.

Yeni Sportage Hybrid, 1,5 kilowatt-saat lityum-iyon batarya takımı ile beraber çalışan turbo şarjlı 1,6 lt’lik bir motor ünitesine ve 44 kilowatt'lık bir elektrik motor ünitesine sahip. Bu güç ünitesi toplamda 226 beygir güç üretmekte. Normal benzinli aracın 187 beygir gücünde olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Modelin yakıt tüketimine baktığımız zaman 100 km'de 6,03 lt’lik benzin kullanımı olduğuna şahit oluyoruz.

2022 Kia Sportage Hybrid Hakkında Öne Çıkan Detaylar

Aynı zamanda hibrit model önden çekişli(FWD) ya da dört tekerlekten çekişli(AWD) iki ayrı versiyona sahip. Ayrıca 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı yer alıyor. LX modeli, önden çekişli olarak satışa sunulacak, fakat gücü eşit şekilde dağıtmak için merkez kilitleme diferansiyelini kullanan Kia'nın Aktif tüm tekerleklerden çekiş sistemini de barındıracak. Bu arada EX ve SX modelleri dört tekerleğin hepsinde eşit güce sahip.

Kabin içine geldiğimizde standart benzinli versiyonla aralarında çok bir farkın olmadığını görüyoruz. Orta konsolda 12,3 inç’lik dokunmatik ekran yer allıyor. Android Auto ve Apple Carplay hiçbir ekstra ücret ödemeden müşterilerine sunuluyor. Dokunmatik ekrana karşılık gelen 12,3 inç’lik bir dijital gösterge paneli de var. Yeni Sportage Hybrid ayrıca kablosuz telefon şarjı ve Harman-Kardon premium ses sistemini de bünyesinde barındırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kia Sportage Hybrid Donanım Özellikleri

Standart güvenlik özelliklerinin arasında şeritte kalma yardımı, uzun far desteği, otomatik acil frenleme ve daha fazlası mevcut. Kia Sportage Hybrid toplamda 8 standart aktif güvenlik özelliğini bünyesinde barındırıyor. Mevcut güvenlik versiyonları arasında Navigasyon tabanlı akıllı hız sabitleyici, kör nokta izleme ve markanın Otoyol Sürüş Asistanı gibi özellikleri bulunurken, ayrıca marka Kia Sportage için bir ilk olan 3D görüşlü 360 derecelik bir kamera sistemini de sunuyor.

Yeni nesil Kia Sportage Hybrid, 2022 yılının başlarında piyasada olacak. Güney Koreli üretici Kia, henüz benzinli ya da hibrit modeller için fiyat rakamları belli değil fakat yıl sonundan önce paylaşılması bekleniyor.

Advertisement