Yeni Kia EV9, 11 Kasım'da Tanıtılacak

Yeni Kia EV9, 11 Kasım'da Tanıtılacak

Kia'nın elektrikli modeli Kia EV6 modelinin özellikleri ile isminden söz ettiren Kia, şimdi de ürün gamına yeni bir elektrikli model daha eklemeyi planlıyor.

Otomobil üreticisi Kia, yaptığı bir paylaşımda EV9 isimli konseptini 11 Kasım'da resmi olarak tanıtacak.

Yeni elektrikli modeli Kia EV6 modelinin özellikleri ile isminden söz ettiren Kia, şimdi de ürün gamına yeni bir elektrikli model daha eklemeyi planlıyor.

Güney Koreli otomotiv devi, ürün gamına ekleyeceği elektrikli SUV modelinin ön gösterimini EV9 konsepti ile 11 Kasım'da gerçekleştirecek.

Kia'nın paylaştığı görselde konseptin silüeti dışında bir detaya yer verilmediğini belirtelim. Ancak bu silüetten ve isimden anladığımız kadarıyla EV9, markanın ürün gamındaki en büyük SUV olan Telluride ile benzer boyutlara sahip olacak.

Kia’nın Yol Haritası Belli Oldu

11 Kasım tarihi için Kia, “daha ​​sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığı” hakkında daha fazla bilgi vereceğini dile getirdi.

Bu sebeple şirket, 11 Kasım'daki etkinlikte markanın elektrikli araç stratejisi hakkında da yol haritasını bizlerle paylaşabilir.

Kia'nın yeni elektrikli SUV modeliyle ilgili henüz net bir bilgiye yer verilmediğini belirtelim. Ancak EV9'un, Hyundai Ioniq 7 ile aynı platformu paylaşacağını vurgulayalım.

Bu da çift elektrik motoruna sahip dört tekerlekten çekişli versiyon, 313 beygir güç ve 800 volt teknolojiye sahip 100 kW/sa batarya gibi özellikler ile geleceğini bizlere gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl Kia, 2027 yılına kadar yedi farklı elektrikli model çıkaracağını bizlerle paylaşmıştı.

Advertisement