Yeni Jenerasyon Range Rover Resmi Olarak Tanıtıldı

Yeni Jenerasyon Range Rover Resmi Olarak Tanıtıldı

Land Rover, 1970’de arazi aracı sınıfını Range Rover'ın gelişi ile değiştirmişti. Hem arazi yetenekleriyle hem de lüks donanım özellikleriyle göz kamaştıran bu araç, şu anda tüm dünyayı kasıp kavuran SUV furyasının da ilk temsilcilerinden biri oldu.

Yeni Range Rover lüks SUV segmentini karıştırmak için geliyor.

Premium SUV araç üreticisi Land Rover, 1970’de arazi aracı sınıfını Range Rover'ın gelişi ile değiştirmişti. Hem arazi yetenekleriyle hem de lüks donanım özellikleriyle göz kamaştıran bu araç, şu anda tüm dünyayı kasıp kavuran SUV furyasının da ilk temsilcilerinden biri oldu.

İşte bu nedenle de Range Rover'ın özellikle üzerine titriyoruz. Şimdi otomotiv dünyasının en bilinir modellerinden biri olan lüks SUV, beşinci jenerasyonuyla karşımıza çıkıyor.

Yeni Range Rover Hakkında Öne Çıkan Detaylar

Şimdi gelin hep birlikte yeni jenerasyon modelin en fazla dikkat çeken özelliği platformundan başlayalım. Beşinci jenerasyonla beraber Range Rover, MLA-Flex ismi verilen yeni bir altyapının üstüne inşa edilecek. Aracın ağırlığını azaltması için tasarlanan bu platform, araç içi konforu arttırarak sürüş dinamiğini daha etkileyici hale getirmeyi amaçlıyor. Eski halefinden çok daha sağlam olan Range Rover, 7 kişiye kadar da taşıma kapasitesi sunacak.

Yine standart ve uzun aks aralığına sahip gövde karoserleriyle satışa çıkacak olan bu araç, standart gövdesinde 5.05 m uzunluk sunuyor. Aracın LWB versiyonu ise tam 5,25 m uzunluğunda.

İngiliz üretici Land Rover, global otomotiv dünyasında "yoğun değişim" trendine ayak uydurmamış durumda. Aksine Range Rover'ın tasarım anlamında kökenine sadık kaldığına şahit oluyoruz. İlk bakışta güncel olan model ile farklılıkları göze çarpıyor olsa da modelin bir Range Rover olduğunu metrelerce uzaktan anlayabiliyoruz.

Ön tarafta çok daha yumuşak hatlara sahip olan 2022 Range Rover, sürtünme katsayısını da 0,30'a kadar ki bu rakam SUV araçlar arasında bir rekor indirmeyi başarmış. Izgarasında krom dokunuşlara sahip olan modelin LED far takımları da yenilik rüzgarına maruz kalmış.

Yeni Nesil Range Rover Öne Çıkan Donanım Özellikleri

Esas değişim ise Range Rover'ın arka tarafında olmuş. Bagaj kapağı üzerindeki, iki adet stop'u birbirine bağlayan bir elemana kavuşan model çok daha çekici duruyor. Tasarım değişikliğinin aksine bagaj kapağının açılış şeklinde bir değişim olmamış. Halen iki ayrı parçayla açılan bu kapak, koltuklar dik konumdayken 725 lt’lik bir bagaj hacmi sunuyor.

İç mekana geldiğimizde Yeni nesil Range Rover'ın sadeliği bizleri karşılıyor. Adeta Tesla modellerine selam veren minimalist kabin içi, geleneksel Range Rover direksiyonuyla tamamlanmış. 13,1 inç büyüklüğe sahip multimedya ekranı, Android Auto ve Apple Carplay gibi bağlanılabilirilik versiyonları içeriyor. 13,7 inç’lik büyüklükteki dijital gösterge paneli ise navigasyon sistemini gözünüzün önüne yerleştirecek.

Toplamda 7 adet cihaz bağlayabileceğiniz Wi-Fi noktası ve uzaktan güncellemeler eşliğinde Range Rover'ı yeni jenerasyonla taşıyan teknolojiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Range Rover Teknik Özellikler

Şimdi gelelim Kaputun altında yatan motor seçeneklerine. Range Rover ailesinin elektrikli geleceğe bir adım daha götüren Land Rover, yeni jenerasyon modeli bolca hibritle doldurmuş. Ailenin giriş seçeneğinde yarı hibrit sisteme sahip P360 ve P400 yer alıyor. Dizel tarafında ise D250, D300 ve D350 versiyonları satışa sunulacak.

İkinci seviyede ise şarj edilebilir hibrit Range Rover ile karşılaşıyoruz. 38,2 kWh'lik batarya ünitesine sahip olan bu motor üniteleri, sadece elektrik gücünü kullanarak 100 km mesafe kat edebiliyor. P440e ve P510e, 105 kW'lık elektrikli motoru ünitesini 3,0 lt’lik 6 silindirli içten yanmalı bir ünite ile kombine edilecek. Land Rover, P510e'nin 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını 5,6 saniyede tamamladığı belirtildi.

Range Rover ailesinin elektrik gücü kullanmayan tek türevi olan P530 ise çift turbolu bir V8 motor ünitesine sahip. Land Rover, bu aracın eski halefine göre % 17 oranında daha tasarruflu olduğu belirtiliyor. Yüzde yüz elektrikli Range Rover ise 2024 yılında kullanıcılarıyla buluşacak.