Toyota, bZ Kompakt SUV Konsepti Teaserlarını Paylaştı

Toyota, bZ Kompakt SUV Konsepti Teaserlarını Paylaştı

​​​​​​​Toyota, bu yıl düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda elektrifikasyon ile adından bir kez daha söz ettirmek istiyor. Beşinci nesil Prius'un tanıtımından sonra, sıra şimdi de bZ Kompakt SUV Konsepti'nin prömiyerine geldi.

Toyota, bu yıl düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda elektrifikasyon ile adından bir kez daha söz ettirmek istiyor. Beşinci nesil Prius'un tanıtımından sonra, sıra şimdi de bZ Kompakt SUV Konsepti'nin prömiyerine geldi.

bZ Kompakt SUV Konsepti'nin ön tarafında, Toyota'nın yeni Prius'ta da sunduğu üzere yeni ışık sistemi yer alıyor. Bahsettiğimiz bu stil, her iki tarafta farkı tasarıma sahip lambaları ve burun boyunca uzanan ışıklı bir şerit olarak karşımıza çıkıyor. Bu tasarım araca agresif bir görünüm katıyor.

Aracı incelemeye devam ettiğimizde; tavan, ön cam ve ön kapıların üzerinde ince çizgilerin yer aldığını görüyoruz. Bu çizgiler, aracın arka kısmında daha kalın bir şekilde bulunuyor. Otomobilin kenarları boyunca keskin bir kıvrım bulunurken, ön kapı kolları gövdenin aynı hizada olduğunu söyleyelim.

Bu güzelliğin iç mekanı, oldukça minimalist bir yaklaşım ile geliyor. Fazlasıyla geniş, sekizgen bir direksiyon simidi adeta kabine hakim olurken, gösterge paneli ise tıpkı bZ4X ve yeni Prius'ta gördüğümüz gibi ön panelden yukarı doğru çıktığını görüyoruz. Kabinin orta kısmında bulunan bilgi-eğlence ekranının alt kısmında çeşitli düğmeler bulunuyor.

Modelin aynı zamanda Yui adında bir AI asistanı olduğunu öyleyelim. Araç içindeki yolcular sesli komutlar ile asistanı yönlendirebilirken, kendisinin kabin içinde hareket eden sesli ve görsel aydınlatma ipuçlarıyla yanıt verebilmesi oldukça güzel bir özellik. Toyota’nın, güç aktarma organlarını açıklamadığını belirtelim.