Volkswagen'in Yeni Elektrikli SUV Modeli: Scout

Volkswagen'in Yeni Elektrikli SUV Modeli: Scout

Uzun süredir projelerini gün yüzüne çıkarmayan Volkswagen, daha sonra "T-Bug" ve "Ruggdzz" gibi ilginç isimler ile bizleri karşılamıştı. Ancak ortaya çıkan yeni söylentilere bakılırsa bu spesifik model çok tanıdık ve çok daha sade bir isimle karşımıza çık

Volkswagen'in elektrikli ve arazi kabiliyeti olan bir SUV üreteceği 2018 yılından bu yana konuşuluyordu. Uzun süredir projelerini gün yüzüne çıkarmayan Volkswagen, daha sonra "T-Bug" ve "Ruggdzz" gibi ilginç isimler ile bizleri karşılamıştı. Ancak ortaya çıkan yeni söylentilere bakılırsa bu spesifik model çok tanıdık ve çok daha sade bir isimle karşımıza çıkacak: Scout.

Scout ismi Skoda ile bir bütün olsa da Volkswagen bu ismin haklarını Traton sayesinde bünyesinde tutuyor. Bizim içeriden aldığımız bilgilere göre bu isim bir model için değil, farklı bir marka olarak kullanılabilir. Hatta "Scout" logolu modelleri, Volkswagen'in showroom'larında bile göreceğimize şüphemiz yok.

Alman Otomotiv Devi Elektrikli Araçlar İçin Yoğun Mesai Harcıyor

Yine de bu girişimin kısa süre içerisinde gerçekleşmesi pek olası görünmüyor. Alman otomotiv devi şu sıralar 2026 yılında çıkış tanıtılacak olan Trinity isimli sedan modeli üzerinde epeyce mesai harcıyor. Bu saatten sonra Scout'u görüp göremeyeceğimiz de büyük bir soru işareti. Yine de markanın kısa süre içerisinde bol bol yeni EV model ile bizleri karşılamaya başlayacağını biliyoruz. Volkswagen elektrikli modelleri ilerleyen zamanlarda bekleyip göreceğiz.

Bu gizemli modelin hangi platformu kullanacağını henüz bilmiyoruz. Şimdilik elinin altında MEB ve PPE gibi platformları bulunduran Wolfsburglu üretici, yakın zamanda Scalable Systems Platform adını verdiği altyapıyı da kulla Bu mimari ilk olarak Trinity modelinde kullanılacak.

Advertisement