Volkswagen Zwickau Fabrikasında Üretim Rekoru Kırdı

Volkswagen Zwickau Fabrikasında Üretim Rekoru Kırdı

​​​​​​​Volkswagen şirketi elektrikli otomobil üretimini her geçen gün arttırıyor. Otomobil kullanıcılarının elektrikli araçlara artan ilgisi sayesinde Volkswagen’in elektrikli araçlarına talep her geçen gün artış gösteriyor.

Volkswagen şirketi elektrikli otomobil üretimini her geçen gün arttırıyor. Otomobil kullanıcılarının elektrikli araçlara artan ilgisi sayesinde Volkswagen’in elektrikli araçlarına talep her geçen gün artış gösteriyor. Durum böyle olunca şirketin elektrikli araç üretimi de gün geçtikçe artıyor. Bu gelişmelerin sonucunda Volkswagen yeni bir rekor kırdı. Şirket, Almanya’da bulunan elektrikli otomobil tesisi Zwickau’da üretim rekoru kırdığını paylaştı.

7-11 Kasım tarihleri arasında şirketin Zwickau fabrikasında 7.100 adet tamamen elektrikli otomobilin üretimi gerçekleştiği açıklandı. Bu fabrikada, günde ortalama olarak 1.400 adet elektrikli aracın üretildiğini görüyoruz. Şirketin 330.000 adetlik yıllık hedefi üretimin bu hızla devam etmesi durumunda gerçekleşecek. Üretim konusunda sıkıntı olmasa da tedarik problemi gibi engeller ile birlikte tekrardan düşüşe geçebilir.

Zwickau fabrikasında önceki senelerde yalnızca içten yanmalı motor kullanan araçlar üretiliyordu. Şu an ise sadece elektrikli otomobil üretimi yapılıyor. Zwickau’daki fabrikada şu anda 6 tane MEB platformuna sahip aracın üretimine devam ediliyor. Bu araçlar; Volkswagen ID.3, CUPRA Born, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron, Volkswagen ID.5 ve Audi Q4 Sportback e-tron modelleri.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ID serisinin satışları tüm dünya çapında 500.000 adete ulaştı. Şirket yakın gelecekte yapacağı hamleler ile birlikte yeni elektrikli otomobillerin tanıtımı yapılacak. Şirketin uzun vadeli hedefi ise Avrupa'da tamamen elektrikli otomobil üreten bir şirket olmak.