Volkswagen Ticari Araç Satışında Türkiye'de 500 Bin Adete Ulaştı

Volkswagen Ticari Araç Satışında Türkiye'de 500 Bin Adete Ulaştı

​​​​​​​Volkswagen markası Türkiye de ticari araç satışında 500 bin adet araç satmayı başardı.

Volkswagen markası Türkiye de ticari araç satışında 500 bin adet araç satmayı başardı. Türkiye de hafif ticari araç pazarında önemli bir yere sahip olan Volkswagen, Doğuş Otomotiv bünyesinde 30 yıla yakın bir süre zarfında satışına devam ediyor.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Türkiye pazarına giriş yaptıktan sonra ticari araç satışında 500 bin adet satışa geçtiğimiz günlerde ulaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; ''1994 yılında 2 araçla başladığımız yolculuğumuz, bugün binlerce müşterimizle yaşadığımız bir bağlılık hikayesine dönüşmüş durumda. Bu başarıyı, ürünlerimizin kalitesinin yanı sıra, Türkiye genelinde hizmet veren güçlü yetkili satıcı ve servis ağımıza, deneyimli ve müşteri odaklı ekiplerimize borçluyuz.'' ifadelerine yer verdi.

2023 yılı hedeflerini de kısaca açıklayan Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, 2023 yılı itibariyle Volkswagen ürün gamında ülkemizde satışa sunulacak olan Amarok, Multivan ve California model ailesiyle daha fazla kullanıcıya ulaşmayı planladıklarını ifade etti.

Türkiye hafif ticari araç pazarı, son yıllarda yaptığı satışlar ile Avrupa da en büyük pazarlardan biri haline geldi. Ülkemizde hafif ticari araç satışı son 10 yılda ortalama 180 bin adet üzeri satış gerçekleştirmeyi başardı.

Volkswagen markası ticari araç satışında, 1994 yılında satışa sunulması itibariyle o günden günümüze kadar 220 bine yakın Volkswagen Transporter ve 200 bine yakın Volkswagen Caddy ile 60 bin Volkswagen Crafter ve 20 bin Volkswagen Amarok modeli satışı yapmayı başardı.

Volkswagen markası ürettiği modellerde birçok ödül almayı başardı. 2004 ve 2016 Uluslararası Yılın Ticari Aracı ödülünü Volkswagen Transporter modeli almaya hak kazandı. Volkswagen Amarok modeli 2011 ve 2017 Uluslararası Yılın Pick-up ödülünü almayı başardı. Volkswagen Crafter modeli 2017 Uluslararası Yılın Ticari Aracı ödülünü almayı başardı.

2024 yılında Türkiye pazarında da satışa çıkması planlanan tamamen elektrikli olan modeli Volkswagen ID.Buzz, Cargo versiyonuyla 2023 Uluslararası Yılın Ticari Aracı ödülünü aldı.

Advertisement