Volkswagen Golf 8 R, Mercedes-AMG A45 S Modeli İle Kapışıyor

Volkswagen Golf 8 R, Mercedes-AMG A45 S Modeli İle Kapışıyor

Araçların özelliklerine baktığımızda ise Golf R'ın 320 beygir güç üreten 2.0 litrelik turbo benzinli 4 silindirli bir motora sahip olduğunu görüyoruz. Mercedes-AMG A45 S'in

Yeni nesil Volkswagen Golf, performanslı R versiyonuna sahip olmaya devam ediyor. Peki Volkswagen Golf R, nesilleri boyunca nasıl bir gelişme kaydetti ve Golf 8 R'ın performansı nasıl? Bu soruların cevabını bize Carwow adlı YouTube kanalının yeni yarış videosu verebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İngiliz kanal, Volkswagen Golf 8 R'ın karşısında Mercedes-AMG A45 S'i getirmiş. Tabii bu yarışın öncesinde A45 S'in Golf R'dan belirgin derecede daha pahalı ve daha güçlü bir araç olduğunu belirtmiş olalım. Bu araçların ortak özellikleri ise "hot hatch" yani "hızlı Hatchback" segmentinde bulunmaları, 4 tekerden çekişli olmaları ve çift kavramalı şanzımanlara sahip olmaları gibi şeyler oluyor.

Araçlar Performans Konusunda Yarışıyor

Araçların özelliklerine baktığımızda ise Golf R'ın 320 beygir güç üreten 2.0 litrelik turbo benzinli 4 silindirli bir motora sahip olduğunu görüyoruz. Mercedes-AMG A45 S'in kaputu altında da aynı hacimde ve aynı silindir sayısına sahip turbo benzinli bir motor yer alıyor fakat onun güç değeri 422 beygir şeklinde.

Fakat 100 beygirlik güç avantajı bulunan A45 S'in 100 kg'lık bir ekstra ağırlık dezavantajı bulunduğunu da belirtmiş olalım.